2013-05-10 23:43:26• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmár megye is tagja lesz a Európa Régiók Intézetének

Hamarosan Szatmár megye is tagja lesz a Európa Régiók Intézetének - erről pénteken sikerült megegyeznie Adrian Stefnek, a Szatmár Megyei Tanács elnökének valamint Franz Schausbergernek, a régiók fölötti, politikailag semleges intézmény elnökének.

A Szatmárnémetiben lezajlott megbeszélésen, melyen részt vett Dorel Coica polgármester is, Stef bemutatta a megye legfontosabb beruházásait. Ezek közé sorolta elsősorban a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér modernizálását, a napelemparkok építését, a Lunaforráson készülő sítelepet és a Krasznabélteken alakuló fürdőt.

A tanácselnök a megye prioritásai közé sorolta a Szatmárnémetit elkerülő út, a harmadik Szamos híd és a Nyíregyháza - Szatmárnémeti - Nagybánya gyorsforgalmi út megépítését. Partnerét elsősorban arra kérte, hogy segítsen kapcsolatot teremteni a Szatmár Megyei Kórház és Ausztriai klinikák között.

Schausberger támogatásáról biztosította a megye vezetőjét különböző infrastrukturális pályázatok terén valamint, hogy Szatmár eljusson olyan nemzetközi vásárokra, amelyeket az intézet tagjai szereznek.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: