2020-05-05 15:43:25• hírek • Közlemény

Szatmár megye élenjáró a Covid-19 tesztelésében

A nagykárolyi és vidékbeli vállalkozók hozzájárulása révén az új típusú koronavírus laboratóriumi tesztelése vált lehetővé Szatmár megyében.

Az itteni vállalkozók biztosítják a laboratórium, az Egészségügyi Minisztérium előírásainak megfelelő felszerelését.

A nagykárolyi elöljáróság, a Szatmár Megyeri Tanács és a Szatmár Megyei Prefektúra, a megye közegészségügyi igazgatóságának, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház és a Nagykárolyi Városi Kórház vezetői egyeztettek ma. Első lépésként megállapodtak az ütemtervben. Tették ezt annak érdekében, hogy minél hamarabb tesztelni lehessen. A részleteket még e héten eldöntik.

Jelen pillanatban a Covid-19-et tesztelő laboratórium a Szatmár Megyei Kórházban működik, mégpedig április 8-ától. Hozzávetőleg napi 120 próbát tudnak elvégezni. Az új felszerelés üzembe helyezése megduplázza ezt a számot.

„Jelenleg Szatmár megyei viszonylatban a járvány terjedését kordában tudjuk tartani. Sikerült kis arányban tartani a megbetegedések számát, köszönhetően a helyi hatóságok, a szolgáltatók, a lakosság és a vállalkozók között együttműködésnek. Szeretnénk megőrizni ezt az együttműködést” – mondta el Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: