2020-05-19 15:04:33• hírek • Szatmár.ro

Szatmár megye egyik fontos útszakaszának modernizálása kezdődött meg

Egy olyan, több települést érintő útszakasz modernizálása vette kezdetét, mely úgy infrastrukturális, mint turisztikai szempontból rendkívül fontos Szatmár megyének.

A 108P, 108R és 196-s jelzésű megyei utakon Béltekfürdő – Dobra – Szilágykorond – Bogdánd – Szilágy megye határa közti szakasz modernizálását célzó munkálatok jelenleg az előkészítési fázisban vannak. Ma Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Ioan Rus alelnök és Ioan Seres, a technikai osztály vezetője személyesen ellenőrizte a munkálatok kezdeti fázisát.


Pataki Csaba elmondta: “az egész Tövishátat átölelő út mintegy 18 000 embert érint a térségben. Két nemzetközi utat köt majd össze, hiszen a Szatmárnémeti – Zilah – Kolozsvár és a Nagybánya – Szatmárnémeti útvonalakat is könnyebb lesz megközelíteni általa. Nemcsak a térség lakosait érinti pozitívan ez a fejlesztés, hanem az áthaladó forgalmat is, hiszen jelentősen lerövidülhet a megyék közti menetidő. Ugyanakkor turisztikai szempontból is kiemelten fontos, mivel Szatmár megye ezen térsége roppant nagy turisztikai potenciállal bír. Gondoljunk csak a bélteki vagy a dobrai pincesorokra, illetve a bélteki fürdőre, de épített örökségünk olyan kincsei találhatóak itt, mint például a hadadi Degenfeld és Wesselényi kastély.


A modernizálás 38 kilométeres szakaszon zajlik, a munkálatok összértéke 55 millió lej, áfa nélkül. A kivitelezési határidő 18 hónap.


Forrás: Szatmár Megyei Tanács Facebook-oldala





 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: