2013-05-31 17:51:35• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmár megye bármilyen különleges helyzetre készen áll

Szatmár megye megfelelően fel van készülve bármilyen rendkívüli helyzetre - derült ki pénteken a Különleges Helyzetek Területi Igazgatóságának tájékoztatásából.

A május 28-31. között lebonyolított helyzetfelmérő akció olyannyira titkos volt, hogy a prefektusi hivatal a sajtót is csak szűkszavúan, nagy vonalakban tájékoztatta. Nem tudni például a felmérés módját, sem forgatókönyvét - annyi biztos csak, hogy az eredmények jók voltak.

A pénteki kiértékelésen Cristian Sasu alprefektus, Adrian Stef tanácselnök, Micrea Govor alelnök és Radu Roca alpolgármester mellett részt vett Dragos Sisin és Cristian Vintila, az Állami Tartalékok és Különleges Helyzetek Országos Hivatalának ezredese illetve általános igazgatója. Ők elmondták, hogy Szatmár megye jó eredményeket produkált mind a közintézmények, mind pedig az gazdasági szereplők terén.

A felmérés célja az volt, hogy felbecsüljék Szatmár megye gazdasági és civil védelmi szintjét egy hirtelen fellépő sürgősségi helyzet esetén. Ellenőrizték, hogy a közigazgatási intézmények, közintézmények miként tartják be az előírásokat és ezeknek következtében hogyan tudnának fellépni egy esetleges szükségállapot körülményei között, illetve, miként lennének képesek minél operatívabban eltüntetni a károkat.

Hasonló ellenőrzésre Szatmár megyében nyolc év múlva kerül sor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: