2012-03-31 01:03:33• hírek • Kocsis Zoltán

Világhírű borok között a szatmári dombok nedűje

fotó: http://vincebudapest.hu
fotó: http://vincebudapest.hu

Újabb jelentős elismerés érte a Szatmár megyei Nachbil Borászatot: a Krasznabéltek dombjain megérett szőlőből készített nedű ott lehetett az elmúlt hétvégén a budapesti VinCE Borfesztiválon.

A lenyűgöző, elegáns Corinthia Hotelben március 23-25 között megrendezett esemény nem csak Magyarország, de az egész régió egyik legjelentősebb borfesztiválja. Jó példa erre, hogy 13 ország 150 borászata mutatta be termékeit. A számok is lenyűgözőek, és ha még hozzátesszük, hogy az öreg kontinens mellett Afrikából, Ausztráliából, Peruból vagy Új-Zélandról is érkeztek borok, ez már tényleg magáért beszél. Romániát összesen öt pincészet képviselte: a Nachbil mellett a Prince Stirbey, a Domeniile Boieru, a Wine Princess, a Halewood és a Petro Vaselo.

„Fantasztikus rendezvény volt egy csodás helyen", számolt be élményeiről a Szatmár.ro olvasóinak Serli Csilla, a Nachbil szakértője. „Az elegáns, patinás Corinthia Hotel megadta azt az emelkedett, ünnepélyes hangulatot, amit ezek a borok megérdemelnek. Románia bizony tanulhat, miként kell egy ilyen fesztivált megrendezni. Nem kell a sok giccs, a rongyrázás", mondta a szakértő.

A fesztivál különlegessége az volt, hogy az átlagos rendezvényektől eltérően itt nem csak kóstolás volt a programon. Több Master of Wine, azaz bornagymester tartott igen érdekes előadást. „A bornagymester a legnagyobb elismerés, amit ebben a szakmában ki lehet érdemelni. Oly kevesen érdemlik ki, hogy nem csak Magyarországon vagy Romániában, de egész Kelet-Európában nincs egy sem", magyarázta Serli.

„Már az is hatalmas nagy dolog, hogy a másik négy romániai pincészettel együtt minket is meghívtak a VinCE Borfesztiválra. Az ott tapasztaltak alapján elmondhatom, hogy úgy a Nachbil, mint a többi minőségi romániai bornak igenis van keresnivalójuk a nemzetközi borpiacon", vonta le a végkövetkeztetést Serli Csilla.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: