2015-05-06 15:18:04• hírek • Szatmár.ro

Szatmár megye a szatmári termékeket népszerűsíti

Adrian Stef állásfoglalása a kolozsvári termékek vására kapcsán: a szatmári termékeket kellene népszerűsíteni.

A hétvégén az új városközpontban megrendezésre kerülő kolozsvári hagyományos termékek vására kapcsán sajtóközleményben reagált Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.

"Szomorúan és kellemetlen meglepetéssel vesszük tudomásul, hogy akkor, amikor más megyék hagyományos termékeinek a népszerűsítéséről van szó, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala igen készséges, ám a Szatmár megyei termelőkkel kapcsolatban más a helyzet.

A legtöbb esetben a helyi hagyományos termékeket népszerűsítő rendezvények engedélyeztetése akadályokba ütközik, addig más megyének a termékei számára az egész új főteret a szervezők rendelkezésére bocsájtja a polgármesteri hivatal. Szomorúan emlékezünk arra is, hogy Dorel Coica polgármester azt tanácsolta, hogy Szatmár Megye Napjait Nagymajtényban és ne Szatmárnémetiben szervezzük meg. Nem tudjuk elkerülni a kérdést: Dorel Coica polgármester elkötelezettebb az idegen, mint a szatmári termékek iránt, olyan körülmények között, hogy a helyi cégek biztosítják a munkahelyeket a szatmáriaknak?

A szatmári hagyományos termékeket termelők megalapozott kérésére a Szatmár Megye Napjainak a keretén belül termékkiállítást fogunk rendezni, amelyen a szatmári termelők mutatjkák majd be portékáikat.

Ilyen körülmények között csak üdvözölni tudjuk a Német-román Gazdasági Egyesület és a Kisiparosok Kamarájának a kezdeményezését, a Szatmáron Gyártott termékkiállítás megrendezését, amely nagyobb figyelmet és támogatást kellene kapjon Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalától.

Határozattan úgy gondolom, hogy a helyi és megyei tanács feladata a nálunk készült termékek népszerűsítése, már csak annak okán is, hogy a jól működő cégek a helyi és megyei költségvetést gyarapítják. Ahelyett, hogy a szatmári termékeket és brandeket népszerűsítenénk az országban, olyan eseményeket támogatunk, amelyen a szatmáriak pénze más megyében működő és munkahelyeket teremtő vállalkozásokhoz vándorol.

Költői kérdés: mennyiben jobb a más megyében készült sajt, tojás, méz, bor, pálinka, mint a szatmári?" - írja a megyei tanács elnöke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: