2012-08-21 12:49:30• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmár megye a második legtöbb pályázatot nyerte meg

Claudiu N. Cosier
Claudiu N. Cosier

Szatmár megye a második legtöbb sikeres pályázatot készítette el az elmúlt időszakban az Észak-Nyugati Fejlesztési Régió hat megyéje közül - derült ki az Észak-nyugati Fejlesztési Ügynökség hétfői ülésén, ahol a hat érintett megye tanácselnökei és a prefektúrák képviselői vettek részt.

A megbeszélésen elhangzott, hogy az Észak-Nyugati Fejlesztési Régió megyéi (Szatmár mellett Szilágy, Bihar, Kolozs, Beszterce-Naszód és Máramaros) összesen 213 szerződést kötöttek az Európai Unióval sikeres pályázatokat követően, amelyek révén 2,71 milliárd lej vissza nem térítendő támogatást szereztek. A sikeres pályázatok számának tekintetében Szatmár megye a második helyen áll 39 projekttel. Az első helyen Bihar található 56 pályázattal. Érdekes módon a megpályázott összegek tekintetében viszont az utolsó helyen állunk 235,18 millió lejjel. Ebben a tekintetben is Bihar megye az első 669,96 millió lejjel, megelőzve Kolozst (620,32 millió lej) és Máramarost (458,59 millió lej).

Szatmár megyében a legtöbb pályázatot az Ilyés Gyula illetve Kovács Jenő vezette két municípium készítette el: a 18 sikeres projekt összköltségvetése 110,21 millió lej. A második helyen a Csehi Árpád vezette megyei tanács áll 10 projekttel és 94,64 millió lejjel. A megye községei hat pályázatot nyertek 15,21 millió lej értékben, míg a három város - Sárközújlak, Avasfelsőfalu és Erdőd - öt sikeres projektet készített 15,1 millió lej értékben. A prefektúra egyetlen pályázatot sem készített.

A megnyert pályázatok stádiumai mellett szóba kerültek az Európai Unió 2014-2020-as költségvetési periódusának prioritásai valamint a szükséges előkészületek a további sikeres pályázatok elkészítéséhez.

Claudiu N. Cosier, az Észak-Nyugati Fejlesztési Ügynökség igazgatója hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a következő időszakban olyan pályázatokat kell előkészíteni, amelyek jelentős változást hozhatnak a lakosok életében. Kiemelte továbbá, hogy megyei szinten olyan munkacsoportokat kellene létrehozni, amelyek felmérik az adott adminisztráció alá eső területek igényeit, szükségleteit.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: