2015-02-11 15:02:05• hírek • Szatmár.ro

Szatmár megye a Tel-Aviv-i Nemzetközi Utazási Vásáron

A Közép-Kelet legfontosabb turisztikai kiállításán népszerűsítették Szatmár megyét.

Szatmár megye is részt vesz a február 10-11-én Tel-Avivban megrendezett Nemzetközi Mediterrán Utazási Vásáron - adta hírül a Szatmár Megyei Tanács közleménye. Ebből kiderül: ez a Közép-Kelet legfontosabb utazási kiállítása, amelyen az előző években alkalmanként 39 ország 1500 kiállítója vett részt és átlagban 22 ezer látogatót vonz.

Románia egy 100 négyzetméteres standdal vesz részt az idei utazási expón, a "román szigeten" belül pedig egy információs pulttal rendelkezik Szatmár megye. Itt a megye turisztikai látványosságait mutatják be, no meg a népszokásokat és a hagyományos, szatmári pálinkát.

"A turizmus népszerűsítése mellett remek lehetőség ez új gazdasági kapcsolatok kialakítására, külföldi befektetők megyénkbe vonzására. A kiállításon való részvétellel a turisztikai minisztérium lehetőséget ad találkozni más orszgáok turisztikai szakembereivel és népszerűsíteni a különböző települések, régiók erősségét, legyen szó városlátogatásról, kulturális turizmusról vagy wellnessről" - mondta Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.

Az utazási kiállítás hivatalos rajtját megelőzően a szatmári küldöttség mások mellett Andreea Pastarnac-kal, Románia izraeli nagykövetével, valamint Simona Mannal, a Nemzeti Turisztikai Ügynökség elnökével találkozott.

"A nagykövettel szóba került a testvéri kapcsolat kialakítása egy izraeli régióval, de egy fontos ígéretet is kaptunk: népszerűsíteni fogja a Szatmár megyében rejlő értékeket mind gazdasági, mind turisztikai szempontból az izraeli befektetők körében" - nyilatkozta Mircea Govor, a megyei tanács alelnöke.

Az utazási kiállítás során Szatmár megye standjánál az érdeklődőket megajándékozták a megye címerével, illetve a turisztikai logójával ellátott apróbb figyelmességekkel, valamint a Force Tourist kiadvánnyal, amely részletesen bemutatja a megye látványosságait.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: