2015-07-01 14:06:24• hírek • Kocsis Zoltán

Nem kell majd a fogyatékkal élőknek több száz kilométert autózniuk

Hamarosan elkezdi működését a Mobiliy Jud kft. és akkor már nem kell több száz kilométert autózniuk a szatmári mozgássérültnek azért, hogy a számukra megfelelően átalakítsák gépkocsijaikat. A céget a Szatmár Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság uniós pályázat révén hozza létre, ám szerepet vállal benne a Szatmár Megyei Tanács is - ezt kedden szavazták meg a tanácstagok.

Nagyon sok mozgássérült csak akkor vezethet gépkocsit, ha azon előzőleg bizonyos egyénre szabott módosításokat, átalakításokat hajtanak végre. Ezt eddig az ország észak-nyugati térségében nem lehetett megoldani, csak Bukarestben vagy Románia déli megyéiben. Ezt a hiánypótló tevékenységet végzi majd a most megalakult cég, hatalmas segítséget nyújtva ezzel nem csak a szatmári, de a környező megyékben élő mozgássérültek számára is.

A tanács keddi igenje után immár minden adott a cég megalakulásához. A Szatmár Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint ha minden jól meg, a cég július végén kezdheti el tevékenységét. A mozgássérült sofőrök az elképzelések szerint megrendelhetik a szükséges alkatrészeket is, a szakemberek pedig elvégzik a szükséges munkálatokat.

Mivel ez nem szociális szolgáltatás, így mindezért természetesen fizetnie kell majd a megrendelőnek - de legalább nem kell előtte több száz kilométert utaznia.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: