2011-05-31 16:27:47• hírek • Póti Orsolya

Díjátadó a dohányzásmentes világnapon

A Szatmár Megyei Drogmegelőzési és Tanácsadó Központ diákoknak február és június között bonyolította le „Az én drogellenes üzenetem" elnevezésű vetélkedőt, melynek célja az volt, hogy felhívja a diákok figyelmét a cigaretta, a drog- és alkoholfogyasztás negatív hatásaira. A VIII. alkalommal megszervezett verseny díjátadójára május 31-én, a Dohányzásmentes Világnapon került sor.

Nemrég zárult a VIII. „Az én drogellenes üzenetem" elnevezésű projekt, mely abból a célból indult, hogy különböző programok, tevékenységek és főleg művészeti alkotások segítségével hangsúlyozza a drog- cigaretta- és alkoholfogyasztás veszélyeit. A verseny által a Drogmegelőzési és Tanácsadó Központnak sikerült az oktatásba is beiktatnia a kábítószer használatával kapcsolatos témákat, lehetőséget adva arra, hogy a középiskolás diákok is kifejezzék pozitív üzeneteiket a cigaretták, gyógyszerek, tudatmódosítók nélküli egészséges élet jegyében.

Az idei vetélkedőt a következő szakaszokra és kategóriákra osztották:
-líceumos dákoknak: weboldal készítése egy drogellenes, képzeletbeli civil szervezetnek; rövidfilm; digitális fotó; újság hirdetés; drogellenes szlogenek írása; olyan szabadidős projektek kidolgozása, amelyek a kábítószer-fogyasztást helyettesítik.
-gimnazista diákoknak: drogellenes szlogen; festmény; olyan szabadidős projektek kidolgozása, amelyek a kábítószer-fogyasztást helyettesítik.

A díjak átadása a Dohányzásmentes világnap jegyében zajlott, ezért rövid előadást is tartottak a világnap céljáról, valamint a dohányzás káros hatásairól. A Dohányzásmentes világnap megteremtői évről évre a dohányzás káros hatásaira és veszélyeire kívánják felhívni a figyelmet.

Celia Tinca, a Szatmár Megyei Drogprevenciós Központ szakorvosa tartott a dohányzás káros hatásairól beszélt, kifejtve azt, hogy napjainkban aggasztóan magas a fiatalok körében a dohányzás aránya, és a passzív dohányosok is egyre több negatív hatással kell szembesüljenek. A Drogprevenciós Központ keretében tevékenykedő szakorvos részletesen felvázolta a dohányzás következtében fellépő betegségeket és mellékhatásokat. A résztvevők szembenézhettek azzal, hogy a cigarettázás nem csak a légzőszervekre, hanem a szívre, a csontrendszerre, az agyra és az immunrendszerre is rossz hatással van, és felgyorsítja az öregedési folyamatot.

Az előadások után sor került a díjak kiosztására. Weboldal készítésben az első Haiduc Gelu lett, a legjobb rövidfilmet Kölcsey Tamás, Ardelean Bogdan, Melnici Alexandra, Nemes Andreea, Bura Bogdan, Petran Paul, Tatar Gianina, Gozar-Manu Ariana készítették. Fotó kategóriában Györfi Henrietta Noémit és Naghi Bernardot illette az első díj; a legjobb reklámot Kölcsey Tamás, Ardelean Bogdan és Vida Róbert szerkesztette. A szlogenek-líceum kategóriában az első helyen Covaci Esbeta Hella és Hrezdac Vasile végzett, míg a szlogenek általános iskolások kategóriájában a legjobbat Vaniga Nicoleta és Varga Diana írta. A legjobb festményért járó díjat Ivanic Lucian kapta meg.



A dohányzás káros hatásaira kívánták felhívni a figyelmet
A dohányzás káros hatásaira hívták fel a figyelmet


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: