2013-10-12 17:07:28• hírek • Szatmar.ro

Szatmár főutcáján – Hajoljatok le a gyerekekhez!

Idén első alkalommal rendezi meg a Szatmári Szőke Szamos Egyesület, az Identitás Alapítvány és a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács „Szatmár főutcáján" címmel ifjúsági hétvégéjét Szatmárnémetiben október 11-13. között. A hétvége kiemelt partnere az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség és a Magyar Ifjúsági Értekezlet.

Pénteken, október 11-én Őri-Pákay Franciska, a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács (SZÁMIT - MIÉRT tagszervezet) elnöke nyitotta meg a rendezvényt, néhány szóban köszöntve a résztvevőket. Őt követően Szabó József, a Magyar Ifjúsági Értekezlet elnöke vette át a szót: „Fontos, hogy a MIÉRT életében is elkezdjünk egy olyan párbeszédet ifjúsági vezetők részéről, amelyből hiány van Erdélyben" - emelte ki.

„A tervezett program szerint Böjte Csaba OFM, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítójának előadása következne. Ennek az embernek olyan pozitív kisugárzása van, amit kevesen tudnak felmutatni. Mély alázat van benne, ami irányító pálca lehet a MIÉRT életében is" - hívta fel a fiatalok figyelmét Szabó József.  Betegsége miatt nem lehetett jelen a rendezvényen Böjte Atya, viszont a Dévai Szent Ferenc Alapítvány részéről Kovács Ágnes ugyanazzal az őszinteséggel, szerénységgel mesélt a gyermekek életében kifejtett tevékenységükről és mindennapi életükről.

A MIÉRT elnök szerint, aki már járt egy ilyen gyermekotthonban, biztosan nem úszta meg könnycseppek nélkül. Aki már beszélt olyan gyermekkel, aki gyermekotthonból nevelkedett, kicsit másnak látja a világot. Úgy véli, ezzel a kérdéssel méltó módon kell foglakozzon az ifjúság.

„Böjte Atyával mertünk vállalni, mertünk gyermeki életeket megmenteni" kezdte történetét Kovács Ágnes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány székelyhídi gyermekotthonának vezetője, aki előadására magával hozta egy fogadott gyerekét, még inkább éreztetve, hogy mennyi szeretet van egy gyerek szívében.

Miről is szól Kovács Ágnes élete? Nemrég fogadott a szárnyai alá 12 nehéz sorsú gyereket, akiknek ő jelenti a mindent: anya, apa, szakácsnő, takarítónő. Ezt megelőzően Parajd vidékéről 33 gyereknek tudott lehetőséget adni egy új életre. „Merjünk lelkeket és szíveket szabadítani!" - szólt a résztvevőkhöz, majd elmesélte a vele történteket. „A nyakamban az egyéves kislányom, kezemben 2 nagy „bidon" tea, és elindultam megetetni a putriban élő gyermekeket. Ezek a gyerekek még azt sem tudták, mi az a leves. Nagyon sok időbe tellett, amíg megtanulták, hogy a jó ételnek íze van. Sok időbe tellett, amíg ezek a gyerekek megszokták, hogy elmondjuk a mindennapi imát. Higgyétek el, léteznek angyalok, és jönnek kopogtatás nélkül. 78 házunk született meg, 78 ház ajtaja minden nap nyitva áll, 78 ház angyalokat vár. A házakban olyan gyerekek vannak, akik nem hittek az angyalokban, de kicsi csiszolással igazi gyémántokká válhatnak. Arra bíztatlak benneteket, hogy merjetek a gyerekek szemébe nézni és megsimogatni őket.  Bátorságot kell adnunk nekik a felnövéshez, lelki táplálékra, simogatásra és szeretetre van szükségük. Ha lehajoltok a gyerekekhez az jó dolog. Megláthatjátok, hogy mennyi jó ember van. Nehéz feladat, amiben fájdalmak is vannak, de itt vagyunk a magyar nemzet megmentéséért, a gyerekek megmentéséért. Amikor egy magot elvetsz, a napsugár melegíti fentről, de te vagy a víz. Ha gondoskodsz a magról, szép dolgok fognak belőle születni, higgyétek el!" - osztotta meg gondolatait a Dévai Szent Ferenc Alapítvány székelyhídi gyermekotthonának vezetője.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: