2012-06-07 17:32:00• hírek • Szatmar.ro

Szatmár a szatmáriaké és nem eladó!

Csehi Árpád Szabolcs, Szatmár megye tanácselnöke és Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere ma délben kampányzáró sajtótájékoztatót tartott Szatmárnémeti központjában. A kampány hangulatának elemzése mellett keményen elutasították az elmúlt napokban egyre erősödő, más pártok részéről induló negatív kampányt.

Csehi Árpád Szabolcs, Szatmár megye tanácselnöke az elmúlt hónap eseményeivel kapcsolatban elmondta, hogy egyes esetekben a várakozásokat felülmúlták az ellenfelek negatív kampányakciói: „Véget ért a kampány, amelyet úgy ítélünk meg, hogy Szatmár megye szintjén nagyobb incidensek nélkül zajlott, más megyékkel ellentétben. Ennek ellenére nem volt felhőtlen. Számítottunk arra, hogy sokan a programok bemutatása és reális vállalások helyett erős negatív üzenetekkel támadják jelöltjeinket és támogatóinkat megyeszerte. Van néhány olyan bántó visszajelzés, amelyet nem hagyhatunk szó nélkül. Mint például: amikor egy tövisháti településen az orvos a támogatott receptek kiadását ahhoz kötötte, hogy ne szavazzanak az RMDSZ jelöltjeire. Felháborító, hogy egyszerű emberek gondjait használják fel politikai célra." - magyarázta a tanácselnök, aki hozzátette, személyes feladatának érzi a választási kampány lejárta után ennek a konkrét és az ehhez hasonló ügyeknek a kivizsgálását. Hozzátette, ahhoz, hogy ilyenek ne forduljanak elő, megkérjük a szatmáriakat, minél nagyobb számban menjenek el szavazni vasárnap, azokat választva, akik egy Szatmárhoz méltó kampányt folytattak.

„Az elmúlt napokban mindannyian megfigyelhettük, hogy Szatmár nagyon népszerű lett az országos politikai palettán, most már nem csak Bukarestből, hanem Budapestről is járnak hozzánk kampányolni, a különböző pártok jelöltjeit támogatni. Azonban az országos politikusok jönnek és mennek, mi szatmáriak itt maradunk és az év 365 napjában itt élünk, rajtunk áll, hogy egy milyen közösséget alakítunk ki családjaink, gyerekeink számára. - fejtette ki Csehi Árpád megyei tanácselnök, arra buzdítva minden szatmári lakost, hogy vasárnap menjen el szavazni és adjon hangot akaratának.

Csehi elmondta, büszke arra, hogy az RMDSZ kampánya megyei szinten tiszta kampány volt: „Mi nem valaki vagy valami ellen kampányoltunk, hanem Szatmár megyéért és a szatmáriakért dolgoztunk. Konkrét programokkal, vállalható ígéretekkel, tiszta jövőképpel álltunk a szatmáriak elé. Amit négy éve vállaltunk, megvalósítottuk. Innen indítottuk a kampányunkat. Erre építettük a programunkat. Tapasztalt csapat áll a hátunk mögött, fejlesztésekkel, biztonsággal teli jövőképet biztosítunk a szatmáriaknak. Ezt vállaltuk, erre vállalkoztunk, ezt akarjuk megvalósítani Szatmár megyéért." - magyarázta Csehi Árpád.

Ilyés Gyula, az RMDSZ Szatmárnémeti polgármesterjelöltje, több negatív kampányakció célpontja is megszólalt az ügyben.

„Szigorúan elítéljük és elzárkózunk a héten beindult negatív lavinától, mocskolódástól, melynek mindannyian szemtanúi és egyben elszenvedői voltunk. Az elmúlt négy hétben mi egy tisztességes, becsületes és tiszta kampányt folytattunk, hisz ez az időszak arra van, hogy megvalósításainkról beszéljünk, megvitassuk terveinket, ígéreteinket, természetesen amennyiben a másik fél is nyitott erre. Mindeddig elviseltük a hamis vádakat, az álnok ígéreteket, azonban a személyeskedésnek és a köznyugalom megsértésének ezt a szintjét, már nem hagyhatjuk szó nélkül." - hangsúlyozta Ilyés Gyula, kiemelve, hogy feljelentést tett az engedély nélküli hangos autó ellen csendzavarásért.

„Mi 8 évig egy élhető, családbarát és tiszta Szatmárnémetit építettünk, városunk és közösségünk fejlődéséért dolgoztunk, és bízunk abban, hogy majd vasárnap a szatmárnémeti lakosság ezt, és nem pedig a sok hazugságot veszi majd figyelembe" - folytatta a polgármester. Néhány ellene irányuló találgatásra utalva kiemelte: „Ezennel bejelentem, hogy bármelyik ellenjelöltem vagy bármelyik szatmárnémeti lakos bármilyen olyan vagyonértéket talál a tulajdonomban, legyen az ingatlan, telek vagy részvény, amely nem szerepel a hivatalos és nyilvános vagyon-nyilatkozatomban, a talált értéket azon pillanatban hivatalos formában a városnak adományozom. Én szeretem a városomat és nincs titkolnivalóm, kérem győződjenek meg róla! Szatmárnémeti a miénk és nem eladó! Ne engedjük, hogy az elkövetkező 4 évben mások irányítsanak és döntsenek helyettünk, nekünk szatmáriaknak van szabad akaratunk és kellő bölcsességünk, ahhoz, hogy kinyilvánítsuk az akaratunkat és elmondjuk, hogy mi a legjobb nekünk, mi a legjobb Szatmárnémetinek!" - jelentette ki a polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: