2015-03-08 21:19:38• hírek • (x)

Szatmár, a legendák földje

A Szatmár Megyei Tanács a saját fejlesztési stratégiájába belefoglalta a megye turisztikai látványosságainak népszerűsítését, illetve különböző országos és nemzetközi turisztikai vásárokon való részvételt. A Szatmár Megyei Tanács közleménye.

Akárcsak az előző években, megyénk számos turisztikai vásáron volt jelen. A 2015-ös esztendő a Bécsi Turisztikai Vásárral  kezdődött, majd a Tel-Aviv-i Nemzetközi Utazási Vásárral és a Budapestivel folytatódott. Most pedig a Bukaresti Vásárra készülünk.

Megyénk népszerűsítése érdekében, június 3-án felavattuk a Szatmár Megyei Turisztikai Információs Központot, melyben tavaly összesen 650 turista fordult meg.

Meg kell említsük a "Force Tourism" nevet viselő kiadványt, mely 150 oldalon keresztül megyénk turisztikai látványosságait, a megyét pedig gazdasági, földrajzi, történelmi, kulturális és turisztikai szempontból mutatja be. Idén a kiadványt le szeretnénk fordítani magyar és német nyelvre is.

A Szatmár Megyei Tanács vezetői a Budapesti Nemzetközi Utazási Kiállításon

A következő turisztikai látványosságokkal büszkélkedünk: Szatmár megye régészeti lelőhelyei, Mihai Viteazu obeliszkje Kismajtényban, Szatmár középkori erődítménye, az Erdődi vár, Tamásváraljai vár, az aranyosmeggyesi Lónyai kastély, a Hadadi vár, a Károlyi kastély, a Vécsey kastély, a Perenyi kastély, a Cserey-Fischer  kastély, a Pasztory kastély, a Dacia (Pannónia) Szálló, a Közigazgatási Palota, a Tűzoltótorony, a Capitoliumi farkas szobor,  dr. Vasile Lucaciu szobra, a szatmárnémeti Román Katona Emlékműve, a nagykárolyi Román Katona Emlékműve. A kolostorok és templomok: a Krasznacégény-i kolostor, a Piskolcliget-i kolostor, a Bikszád-i kolostor, a Mogyorós-i kolostor, a Mózesfalu-i, "Sf. Treime" kolostor, a Rózsapallag-I Portarita kolostor, a "Schimbarea la Fata" templom, a "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril" ortodox templom, Szatmár megyében található fa templomok, a Római Katolikus Püspöki Palota, a Római Katolikus Katedrális, a "Szent János"  római katolikus templom, a "Kálvária" római katolikus templom, a "Szent József" templom, a Szatmárnémeti Zárda templom, a Szatmárnémeti Szent Antal templom, a "Sfinții Arhangheli Mihail si Gavril" görög katolikus templomok, a Láncos templom, az Ákosi Református Templom, a Vetési Református Templom, a Krasznacégényi Református Templom, a Hadadi Református Templom, a Tasnádi Református Templom, a Sárközi Református Templom, a Halmi Református Templom, a Berei Református Templom és a zsinagógák.



A látványosságok közé tartoznak még: az avasi hegyek, Szatmár megye védett területei, a Nagykárolyi arborétum, a Nagykárolyi strand, a Krasznamihályfalvi strand, a Tasnádi strand, az Ákosi fürdő, a Bikszádi fürdő, Büddössárfürdő, a Bélteki fürdő, a Tarnai fürdő, az Apai tó, a vadászterületek, megyénk szőlőtermő vidékei, a képműves és hagyományörző mesterségeket ápoló települések és mesterek, valamint sok megyénkbe látogatót lenyűgöz a szatmári konyha.

A megyénkbe látogatókat sok szeretettel várjuk a tasnádi, ákosi termálvizes strandjainkra, a Szatmári AquaStar élmény- és gyógyfürdőbe, a későbbiekben pedig a Bélteki fürdőbe. Mindez nem lenne olyan értékes az emberi erőforrás nélkül, a románok, magyarok, svábok és más nemzetiségűek nélkül, akik évezredek óta békességben  és harmóniában élnek együtt.

A Szatmár Megyei Tanács idei célkitűzése az, hogy a 2015-ös esztendő a befektetők éve lesz. Jelen leszünk az üzleti vásárokon és a meglévő "Oportunități de afaceri si investitii in judetul Satu Mare" (Szatmár megye befektetési és gazdasági lehetőségei) című kiadvány mellé kiadunk egy útmutatót is, mely bemutatja a befektetési lehetőségeket.


Gazdasági partnerei szeretnénk lenni azoknak a cégeknek, mellyek új  munkahelyeket teremtenek megyénben, biztosítva a szükséges infrastruktúrát a sikeres vállalkozás érdekében.

Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke azt reméli, hogy a 2015-ös esztendő a kezdeményezések éve lesz, valamint azt tervezi, hogy a már folyamatban levő projekteket befejezze, hogy tovább tudja folytatni Szatmár megye harmonikus továbbfejlesztését, valamint, hogy minél több befektetőt és turistát vonzzon megyénkbe.

(hirdetés)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: