2012-09-10 16:25:27• hírek • Szatmár.ro

Szatmár Megyei RMDSZ: három szenátor- és négy képviselőjelölt

Szeptember 10-én, délután 16 órakor lezárult a 2012-es parlamenti választásokra való felkészülés egy fejezete a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Szatmár megyei szervezetében. Ez volt ugyanis a határideje annak, hogy a parlamenti választásokon a Szövetség színeiben indulni kívánók letegyék jelentkezésüket az RMDSZ Választási Bizottságánál.

Mint ismeretes minden választás - legyen az helyhatósági vagy parlamenti - az RMDSZ a demokratikusság alapelvei szerint saját, belső kiválasztási folyamatot indít meg jelöltjei megnevezése céljából.

A korábban a sajtóban is meghirdetett procedúra szerint zajlik a 2012-es parlamenti választásokat megelőző jelöltállítási folyamat is. A képviselői illetve szenátori tisztségekre jelentkező RMDSZ tagok legalább egy helyi szervezet ajánlásával kell bírjanak, illetve jelentkezési dossziéjukban a személyes adatok mellett egy politikai programmal is készülniük kellett.

Őri Pákay Franciska, az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének ügyvezető elnöke, a választási bizottság tagja tájékoztatása szerint összesen hét teljes jelentkezési dossziét juttattak el az RMDSZ választási bizottságához a korábban a sajtóban meghirdetett határidőig. A következő jelöltek dossziéit fogadta már el a Megyei Választási Bizottság:

Parlamenti képviselőjelöltek: Bura Maksay István Péter, Csehi Árpád Szabolcs, Erdei D. István, Kereskényi Gábor,
Szenátorjelöltek: Günthner Tibor, Ilyés Gyula, Pataki Csaba

A jelöltek jelölési dossziéjuk leadásakor nyilatkoztak arról is, hogy melyik szenátori illetve képviselői körzetben kívánnak indulni, amennyiben a szeptember 21-i rangsoroló gyűlésen elérik a szükséges számú szavazatot is.

Amennyiben a küldöttgyűlés után nem lesz teljes a jelöltlista, és Szatmár megye minden képviselői illetve szenátori körzetében nem lesz jelöltje a Szövetségnek, úgy a Szatmár megyei RMDSZ Állandó Bizottsága dönt majd a jelölt nélkül maradt körzetekben indulók személyéről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: