2013-05-17 07:52:12• hírek • Póti Orsolya

Szatmár Kupa immár harmadszor!

Május 18-19. között az Ady Endre utcán található sportterem ad otthont a III. Szatmár Kupa országos sporttáncversenynek. A rendezvényen közel tíz megye táncosai mérik össze tehetségüket - tudtuk meg a szervezőktől.

A III. Szatmár Kupa országos táncverseny programját és részleteit ismertették azon a sajtótájékoztatón, melynek a Szatmári Művészeti Iskola adott otthont május 16-án.

A május 18-19. között megrendezésre kerülő táncversenyen közel négyszáz pár vesz részt Temes, Arad, Bihar, Kolozs, Máramaros, Beszterce-Naszód, Maros megyékből és természetesen Szatmár megyéből - tájékoztatott Ovidiu Ignat, a Royal Dance Club egyik társalapítója, egyben a verseny szervezője.

A rendezvény szombat délelőtt 9 órától a nem leigazolt táncosok versenyével veszi kezdetét az Ady Endre utcán található sportteremben, majd a szóló táncosok mutatkoznak be chachával, ezt követően, 12.30 - 15.30 óra között pedig az E, D és B osztályokban versenyezők mérkőznek meg egymással, valamint Open Basic versenyre is sor kerül.

A verseny hivatalos megnyitójára 18 órától kerül sor, majd az Open Basic és az Open versenyek kerülnek megrendezésre különböző korcsoportokban.

Vasárnap két részben kerül megrendezésre a verseny: a H osztályos versenytáncosok (6 éves kortól 15 éves korig) és a D osztályban lévő 16-35 évesek délelőtt 9.30-13.00 óra között mérkőzhetnek meg egymással, illetve Open Basicre is sor kerül a 12-13 évesek számára. Délután 15.00-17.00 óra között ismét a D osztályban versenyzők megmérettetésére kerül sor, majd Open Basic versenyt rendeznek a 14-15 évesek, és teljesen nyitott osztályt a 6 -11, 12-13 és 14-15 évesek számára.

Mint megtudtuk, az idei országos versenyre összesen 27 pontozó bírót hívtak meg, a zsűri elnöke a kolozsvári Cristian Parnescu lesz, a verseny igazgatója pedig Varga Ottó. A szatmári Művészeti Iskola részéről Deac Mircea menedszser és Florin Pop igazgató támogatja a rendezvényt.

A sajtótájékoztatón jelen volt Maskulik Csaba városi tanácsos is, aki szintén a Szatmár Kupa egyik szervezője. A tanácsos elmondta: közel másfél évig ő is táncolt és tánctáborokban is részt vett, de a táncművészettel és a versenytánc szabályaival közelebbről fia, Dávid által ismerkedett meg.

A néhány hete országos bajnokságot nyert Maskulik Dávid - Roatis Iris páros a Spria Top Dance és a Prodance elnevezésű országos versenyen egy első helyet szerezett Open Basic Latino kategóriában, valamint egy második és egy harmadik helyezést Open Basic Standard kategóriában a 14-15 évesek között, most pedig a III. Szatmár Kupára készülnek.

A versenytáncot nevezhetjük akár luxussportnak is, hiszen nem egy olcsó mulatság. A tanórák, edzések díja mellett egy frakk ára közel 1000 euró, amit legalább 2-3 évente le kell cserélni, és szükség van összesen négy pár speciális tánccipőre (kettőre az edzéshez, kettőre a versenyhez), amelyek darabja legalább 80 euró. És a kor előrehaladtával ezek is cserére szorulnak, kiváltképp a gyermekek, kamaszok esetében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: