2014-10-06 09:38:17• hírek • Blikk.hu

Származása miatt bántották Caramelt

A Roma Polgári Tömörülés mellett kampányol Caramel. A Megasztár-győztes szerint nem mindegy, hogy a kisebbségi önkormányzati választáson melyik szervezet jelöltjei nyernek.

- Jószolgálati nagykövete vagyok ennek a civil szervezetnek. Bízom bennük, jól ismerem őket, az elnök ugyanis a keresztapám - mondta Caramel, aki úgy érzi, beszélni kell a cigánykérdésről.

- Félig roma vagyok, félig magyar. Mindkét kultúra fontos számomra, és szeretném, ha békében tudnánk együtt élni. Azt hiszem, hogy nincs akkora probléma, mint ahogy azt sokan próbálják elhitetni, de nem szabad tagadni az ezzel kapcsolatos feszültségeket sem. Amikor pedig meghallom, hogy „cigánybűnözés" röhögnöm kell. Nincs olyan, hogy cigánybűnözés, a bűnnek nincs színe - vetette fel az énekes, aki szerint az előítélet mindig a félelemből táplálkozik.

- Az előítéleteket nem lehet racionális érvekkel megmagyarázni, csak érzelmi irányból. Ugyanakkor van, amin felül kell kerekedni. Engem is ért már hátrányos megkülönböztetés, úgy is mondhatnám, atrocitás, amiről bővebben nem szeretnék beszélni, de a lényeg, hogy túlléptem ezen, és nem utálok ezért senkit - mondta a Blikknek Caramel, aki tisztában van azzal is, milyen problémákat kellene megoldani.

- A mélyszegénységből nehéz kitörni. Én szerencsés vagyok, hogy támogatni tudom a családomat, az édesanyámat, a húgomat, a nővéreméket. Törökszentmiklóson élnek, ahol nincs munkalehetőség. Én tartom el őket, de örülök, hogy megtehetem. Nem szégyellem, honnan jöttem, és szeretném, ha a kislányom, aki roma, magyar, vietnami és francia felmenőkkel bír, megismerné a különböző kultúrákat. Jó lenne, ha egy olyan világban élhetne, ahol nem a bőrszíne alapján ítélik meg...

Még több bulvár hírt a Blikk.hu-n olvashat, kattintson!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: