2019-05-14 06:55:48• hírek • Nagy Tímea

Szárazfának Muzsikája: ekképp járták a ropogóst Mikola, Pusztadaróc, Ákos és Bogdánd táncosai

Harmadik alkalommal került megrendezésre a Szárazfának Muzsikája Mikolában. A néptáncos eseményre népes csapat látogatott el.

A mikolai Rákóczi Kulturális Egyesület és az Erdélyi Magyar Népzenészek Egyesülete szervezésében május 12-én került sor a fiatalokat és az örök ifjakat énekre és táncra perdítő eseményre. A hagyományőrző alkalomra több környékbeli csoport is meghívást kapott. A mikolaiakkal Pusztadaróc, Ákos és Bogdánd táncosai táncoltak a parketten.

 

 

A Szárazfának Muzsikája eseménysorozat pályázati alapú, ezt a Hagyományok Háza és a Halmos Béla program támogatja, s üzenete: „A zenei és a táncos kultúránk művelésén és éltetésén keresztül nap, mint nap megerősödik bennünk magyar identitástudatunk, melynek ápolását kiemelten fontosnak tartjuk az erdélyi szórvány magyar vidékeken.”

 

 

Vasárnap délután 16:00 órakor kezdődött a mulatság a nagyváradi Soroglya Zenekar népzenei koncertjével, majd néptáncoktatással és táncházzal folytatódott. A néptáncoktatást és a táncház vezetését ez alkalommal a Nagyvárad Táncegyüttes hivatásos táncosaira, Szabó Mercédeszre és Forgács Zsomborra bízták. A jó hangulatú pörgés-forgás mellett jutott idő a dalolásra is.

 

 

A házigazdák, a mikolai Rákóczi Kulturális Egyesület tagjai nem csak a parketten állták a sarat, hanem a konyhában is tüsténkedtek, hogy vendégeiket helyi finomságokkal lássák el a nagy táncházi forgatagban.

 

Vidáman telt az idei Szárazfának Muzsikája. A résztvevők bíznak benne, hogy jövőre még többen részt vesznek rajta.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: