2012-12-01 08:52:28• hírek • x

Szárazberken folytatódott az RMDSZ kampánykörútja

Péntek délután jó hangulatban, sok humoros pillanattal folytatódott az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének szórakoztató karavánja. Szatmárnémeti, Sárközújlak, Halmi, Kökényesd után az RMDSZ meghívására megyénkbe érkező Szomszédnéni Produkciós Iroda humoristái ez alkalommal a szárazberkieket szórakoztatták.

Felhőtlen nevetés uralkodott el a szárazberki közönségen, amikor a Showder Klub műsorából már jól ismert Szomszédnéni Produkciós Iroda tagjai, Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs viccei elhangzottak.

RMDSZ csapat SzárazberkenA szárazberki református gyülekezeti teremben összegyűlt közönséget elsőként Lázári polgármestere, Lengyel István köszöntötte, aki elmondta, hogy december 9-én egy újabb megmérettetés vár a magyar közösségre, melyet komolyan kell venni: „Lenni vagy nem lenni, most ez a tét. Két dolog létezik most, egy nemzet és egy érdekképviseleti szervezet. Minden ami huszonhárom év alatt megvalósult, az RMDSZ-nek köszönhető éppen ezért minden olyan szavazat, ami nem az RMDSZ-re megy, elveszett szavazat. Most a képviseletünkről van szó, ezért fontos, hogy mindenki elmenjen szavazni." A helyiekkel együtt szórakozott Kereskényi Gábor, az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének elnöke, az 5-ös választói körzet képviselőjelöltje és Pataki Csaba, az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének elnöke, a 2-es szenátori körzet jelöltje is. Az előadás előtt Kereskényi Gábor is szólt néhány szót a jelenlévőkhöz. Beszédében az RMDSZ Bizalom, biztonság, jövő mottóját hangsúlyozta ki, megkérve a helyieket, hogy bízzanak a szervezet lendületes csapatában, akik tisztességes munkával képviselik majd a helyi közösségeket: „Egy nemzet akkor pusztítja el magát, ha történelmét nem ismeri, jelenében csavarog és jövőjében nem bízik, éppen ezért kérem bízzanak az RMDSZ csapatában. Nem azt kell nézni, aki a zászlót viszi, hanem a zászlót. A megyeszékhely vezetősége be nem váltott ígéretekkel eteti az embereket. Én arra kérek mindenkit, ne higgyenek a felelőtlen ígéreteknek, hanem abban higgyenek, amit az RMDSZ huszonhárom éven át tett a magyar közösségekért. A Szatmár megyei magyarság nem fog lehajtott fejjel járni."

Pataki Csaba egy személyes emlékkel indította beszédét, elmondása szerint gyerekkorában sokat járt Szárazberken, ez úttal pedig ismét kilátogatott a helyiekhez, annak érdekében, hogy összetartásra buzdítsa a lakosságot: „Az RMDSZ az egyetlen politikai szervezet, mely ugyanolyan színekben kezdi el a meccset, mint amilyenben befejezi. Mi zöldnek születtünk és azok is maradunk, ahhoz azonban, hogy jelen legyünk a parlamentben is, az Önök támogatására van szükségünk. Ez úton is ígérjük, hogy becsületesen fogunk dolgozni, hogy az Önök érdekei megfelelőképpen legyenek képviselve."

Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke kihangsúlyozta, hogy a magyarságot csak az RMDSZ tudja megfelelőképpen képviselni, ezért fontos, hogy mindenki elmenjen szavazni és a tulipánra üsse pecsétjét: „Fontos, hogy a megyék átszervezésekor az RMDSZ is jelen legyen, hogy a határhúzogatásba bele lehessen szólni."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: