2010-02-28 22:11:32• hírek • Szatmar.ro

Szárazberek: falugyűlés

A falugyűlésen megjelent lakosok elsorolták problémáikat a községi vezetőségnek.

Amellett, hogy tudomást szerezhettek a 2009-es megvalósításokról, és megtudhatták, mennyiből gazdálkodhat a közigazgatási egység ebben az esztendőben, megosztották gondjaikat-bajaikat a polgármesterrel a szárazberkiek a vasárnapi falugyűlésen.
Az egyik legnagyobb sérelem az iskola felső tagozatának szeptembertől történő felszámolása: az öt-nyolcadikosok ősztől a sándorhomoki tanintézménybe járnak majd, a kormány által meghirdetett megszorítási intézkedéseknek tulajdoníthatóan. A felszólalók elsősorban azt kifogásolták, hogy nem a sándorhomoki diákok járnak majd Szárazberekre.

Korszerűsítésre szorulnak a mezei utak, itt lenne az ideje a negyvenéves járda felújításának, a földek kilencvenes évek elején történt hibás kimérése még mindig gondot okoz, magas a hulladékszállításért fizetett illeték, a temetőből az utóbbi időben rendszeresen ellopják a virágokat, a futballpályára rendszeresen ráhajtanak mezőgazdasági gépekkel - így foglalhatnánk össze címszavakban a felsorolt problémákat.

Lengyel István polgármester az idei, szárazberki megvalósításokkal kapcsolatban elmondta: elsősorban a kanalizálási projekthez szükséges akták beszerzése kerül majd sokba, viszont ezek nélkül nem lehet pályázati lehetőségekben gondolkodni.


Lengyel István beszámolt a megvalósításokról és a tervekről
Lengyel István beszámolt a megvalósításokról és a tervekről


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: