2008-09-19 18:46:32• hírek • Parajdi Andrea

Száraz kifli reggelire

Több szülő jelezte a Szatmár Megyei Tanácsnak, hogy a tej és kifli program keretében, az óvodásoknak és általános iskolásoknak járó reggelit szállító cég, nem megfelelő minőségű termékeket juttat el az iskolákban, vagy éppen kenősajt, esetleg keksz érkezik a tej és kifli helyett.

A Szatmár Megyei Tanács és az Astral Impex szállító cég közti szerződés magában foglalja, hogy 33 %-ban helyettesíthető a kifli és tej egyéb tejtermékekkel, illetve keksszel a változatos étrend kialakítása érdekében, valamint, hogy mindig friss termékeket kapjanak a diákok, azokon a félreeső településeken is, ahová hosszabb ideig tart a kiszállítás. Az elmúlt napok azt bizonyítják, hogy a kiszállító szívesebben hord kenősajtot és kekszet az iskolákba, s alkalmanként a termékek minősége is kifogásolható.

 

Adrian Stef, a Szatmár Megyei tanács alelnöke felhívta a problémára a figyelmét az Astral Impex vezetőségének, s egy ellenőrző bizottság kialakítását is javasolta. A Megyei Tanács, annak érdekében, hogy időben értesüljön a hasonló kellemetlenségekről, azt tervezi, hogy a Tanfelügyelőség segítségét kéri a tej és kifli program lebonyolításának ellenőrzésében.

Ehhez a Szatmár Megyei Tanfelügyelőségnek ki kellene jelölni egy felügyelőt, aki minden nap begyűjti a megye iskoláitól a kiszállított reggelivel kapcsolatos tapasztalatokat, majd az információkat a Megyei Tanács rendelkezésére bocsátaná, mely ha kell, büntethetné a céget. Ezzel az ellenőrzési módszerrel lehetne kiszűrni a tej és kifli program körüli problémákat - tudtuk meg Nagy Szabolcstól, a Szatmár Megyei Tanács sajtóreferensétől.

Amennyiben a minőségre több alkalommal is panasz érkezik, a megyei vezetők értesítik a Fogyasztóvédelmi Hivatalt.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: