2010-08-05 15:40:08• hírek • Szatmar.ro

Szarajevóból Pitestire

Saveanu Európa-bajnokságon, Berki országos bajnokságon birkózik.

Igen mozgalmas hétvége elé néz Tudor Barbul, a Szatmárnémeti Sportklub/Madarászi Best edzője: két nap alatt teszi meg a Bukarest - Szarajevó - Pitesti távot. Hogy miért? Természetesen tanítványaiért.

George Saveanu ugyanis szombaton lép majd szőnyegre a bosnyák fővárosban megrendezésre kerülő kadett (U18) birkózó Európa-bajnokságon az 58 kilogrammos súlycsoportban. „Számára premier lesz, hiszen ez az első Európa-bajnoksága, de remélem a lámpaláz nem fogja befolyásolni a teljesítményét és valahol az élen végez. A válogatottal két hétig Piatara Neamţ-on volt edzőtáborban, szerdán beszéltem vele, és elmondta, nagyon jó erőben érzi magát, a súlyhatárt gond nélkül tudta hozni, tehát ő is optimistán tekint az Eb elé ", mondta Barbul.

Ezt követően a tervek szerint a mester autóba ül és így teszi meg azt a mintegy 800 kilométeres távot, ami Szarajevót elválasztja Pitesti-től. Itt ugyanis Románia nemzetközi bajnokságára kerül sor, ahol a 16 országból érkező birkózók között ott található Berki Zsolt is. Ő vasárnap lép majd szőnyegre, de indulása egyelőre bizonytalan. „Zsolt a 60 kilogrammosok mezőnyében birkózna, de még van rajta néhány kiló felesleg. Néhány nap alatt 71 kilogrammról sikerült lefogynia 64-re, de ekkor már rosszul érezte magát, így nem biztos, hogy a maradék négy kilót vasárnapig le tudja adni, és ha igen akkor milyen állapotban lesz. Mindenesetre az indulásáról majd az orvosok döntenek ", árulta el Barbul.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: