2010-02-06 18:34:47• hírek • Szatmar.ro

Eljátszotta a döntőbejutást a VSK

A harmadik negyed közepén még tízzel vezetett a VSK, mégis kikapott.

Nem sikerült döntőbe jutni a történelme első nemzetközi Final Fourjában szereplő Szatmárnémeti VSK női kosárlabda-csapatának, miután a szlovákiai Eperjesen 82-74 arányú vereséget szenvedett a házigazda Bemaco Presov ellen a Közép Európa Kupa elődöntőjében. Pedig a harmadik negyed közepén a szatmáriak már tíz ponttal is vezettek...

A Dan Fleseriu mester edzette csapat a Hardy, Pop, Ivan, Dragoescu, Povilonyte felállásban kezdte a meccset, kissé nehézkesen, első pontjait ugyanis csak a harmadik percben tudta megszerezni C. Pop büntetői révén. Ugyancsak Pop volt a főszereplő a 7. percben, újabb két büntetődobásának köszönhetően a VSK ekkor vette át először a vezetést a 15-14-re. A játékrész végén bemutatkozott a téli sztárigazolás, Cristina Ciocan is, ennek ellenére a hazaiak egy pontos előnnyel (22-21) zártak.

A második negyed kiegyenlített játékot hozott ugyan, de a VSK játékosai jobban koncentráltak, 22-18 arányban hozták a játékrészt, így 43-40-es előnnyel vonulhattak nagyszünetre.

A harmadik negyed eleje is a vendégek kedve szerint alakult, nem véletlen, hogy az 5. percben a szatmáriak már tíz pontos előnyre tettek szert (53-43). A közönség által hajtott eperjesiek azonban nem ijedtek meg, összeszedték magukat, olyannyira, hogy az utolsó játékrészt már 59-57-es előnyről kezdhették.

A negyedik negyedben pedig már nem adták ki a kezükből a meccset, határozottabban és pontosabban játszottak, így 82-79-es győzelemmel bejutottak a sorozat döntőjébe, míg a VSK a harmadik helyért a Kassa - Trutnov párosítás vesztesével csap össze vasárnap.

Bemaco Presov - Szatmárnémeti VSK 82-74
A szatmári pontszerzők: Claudia Pop 18 pont, C. Ciocan 13 p, Drăgoescu 11 p, Povilonyte 10 p, Pricop 6 p, Hardy 6 p, Pavel 6 p, Ivan 4 p.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: