2009-09-24 09:51:17• hírek • Szatmár.ro

Szánjon két órát az egészségére

Egészségfelmérő csomagokat kínál a West Medica Klinika olyan üzletembereknek, akiknek munkájuk miatt „drága az idejük", ám akik a mindennapok rohanó forgatagában mégis felismerték, hogy az egészségük mindennél előbbre való. Az idővel folyamatosan harcot vívók a West Medica Klinikán, másfél-két óra alatt teljes körű egészségfelmérő vizsgálaton vehetnek részt.

A mai rohanó világban munkájuk miatt sokan túlhajszolják magukat, a napi teendők mellett pedig kevés időt fordítanak szervezetük egészségére. Mindaddig amíg a munkatempó lassítására a test nem küld „figyelmeztető jelzéseket" sokan nem is foglalkoznak azzal mi az amit valóban elbírnak illetve, hogy hol kellene visszavonulót fújni. Strapabírók hosszú éveken keresztül csak azok lehetnek, akik munkájuk mellett rendszeresen szánnak időt egészségi állapotuk felmérésére. A West Medica Klinika éppen az ilyen életmódot folytató üzletemberekhez igazodva olyan egészségfelmérő csomagot kínál, amely teljes körű vizsgálatokat foglal magába, és amelynek az elvégeztetése maximálisan két órát vesz igénybe.

Rengeteg olyan betegség van, amelyeknek a kialakulása életmódhoz kötött, vagy bizonyos örökletes tényezők határozzák meg, esetleg a hátterében modern környezetszennyezési hatások állnak. Számos betegséget egyszerű vizsgálatokkal még a korai stádiumban fel lehet fedezni, sőt azok rizikófaktorát is idejében ki lehet szűrni. Az egészségfelmérő vizsgálatok éppen azt teszik lehetővé, hogy a különböző betegségek megelőzhetők legyenek, vagy ha már kezdeti fázisban kialakult egy kór, megfelelő életmódbeli változással, gyógyszeres esetleg terápiás kezeléssel az egészség helyreállítható legyen.

Több csoportba sorolhatjuk azokat a gyakran előforduló betegségeket, amelyeknek megelőzésére vagy kezdeti stádiumban történő kezelésére egyszerű egészségfelmérő vizsgálatokat követően lehetőség nyílik. Az egyik legfontosabb betegségcsoportba a szív-, érrendszeri megbetegedéseket, elsősorban a koszorúér, illetve a magas vérnyomás betegségét soroljuk.

Egy másik kategóriába a cukorbetegséget, az elhízást illetve az ehhez kapcsolódó anyagcsere betegségeket a magas koleszterinszintet vagy pedig a krónikus májgyulladást sorolhatjuk. Ez utóbbi a Hepatitis B és C vírusfertőzés miatt szinte tünetmentesen akár 15 évig is lappanghat, majd adott pillanatban komolyabb betegséggé, májcirrózissá alakulhat át.

Harmadik csoportba a daganatos megbetegedéseket kategorizáljuk. Tudni kell, hogy ezek 75-80%-át olyan daganatok teszik ki, amelyek korai stádiumban egészségfelmérés során nagyon egyszerűen kiszűrhetők, mint például az emlő, a méhnyakrák, a vastagbélrák vagy a prosztatarák.

A West Medica Klinikán minden egészségfelmérő vizsgálat előzetes programálás útján történik, illetve megelőzi egy életmódfelmérő beszélgetés, amelynek során fény derül arra, hogy a páciens esetében milyen öröklött tényezők okozhatnak betegséget, vagy milyen életmódbeli környezeti ártalmaknak lehet kitéve.

Az egészségfelmérő csomag tartalmaz egy általános orvosi vizsgálatot, valamint egy részletekbe menő laboratóriumi vizsgálatot, ahol a cukorbetegség és a magas koleszterinszint kiszűrése mellett a máj-, és vesefunkció működését és különböző fertőző gócok jelenlétét térképezik fel. Ezt követően a páciens egy alapos hasi ultrahangon, majd egy EKG vizsgálaton is részt vesz, amennyiben szükség van rá terheléses EKG vizsgálatra is lehetőség nyílik. Az erős dohányosok esetében, ahol nagyobb a tüdőbetegség rizikója, tüdőröntgent is elvégeznek.

Az egészségfelmérő vizsgálatok befejeztével az eredmények többsége már azonnal rendelkezésre áll. A páciens így már a vizsgálatokat követően pontos képet kaphat az egészségi státuszáról, sőt 10-15 évre előre megtudhatja milyen betegségekkel kell számolnia, ha nem változtat a korábbi életmódján, vagy nem lát hozzá gyógyszeres, esetleg terápiás úton a kórmegelőzéshez.

Ha az Ön munkatempójára is igaz a mondás, mely szerint az "idő pénz", s ha Ön is azoknak a csoportjába tartozik, akik emiatt rendszeresen háttérbe helyezik egészségügyi helyzetüket, akkor a West Medica Klinika egészségfelmérő csomagját Önnek találták ki. Fordítson pár órát egészségére, hogy hosszú éveken keresztül testi épsége is hozzájárulhasson az üzleti sikereihez.

A klinika Szatmárnémetiben a Károlyi út 3 szám alatt található. Bejelentkezni a 0261-769725-ös, a 0261769788-as, illetve a 0361-409222-es telefonszámokon lehet. Ha a klinikával kapcsolatban kérdése van írhat a caritasmedicasm@gmail.com e-mail címre, vagy tájékozódhat a www.westmedica.ro honlapon.


Ultrahangos képalkotás a modern orvoslásban

A napjainkban használatos korszerű orvoslásnak egyik fő alapeszköze az ultrahangos vagy echográfiás diagnosztika.  A West Medica Klinika szakorvosai is számos betegség felismeréséhez modern ultrahangos készülékeket használnak, amelyek fájdalommentes vizsgálatot biztosítanak és sugárterhelést sem jelentenek az emberi szervezetre nézve.

Az ultrahangos diagnosztika az orvoslásban a '70-es évek végén kezdett elterjedni, azóta a műszerek forradalmi változáson mentek át, és az echográfiás vizsgálatokat ma már az orvoslás minden területén nagyon hatékonyan használják. Előnye, hogy a vizsgálat reprodukálható, vagyis szükség szerint akár időszakosan többször is elvégeztethető, anélkül hogy a szervezetre ez bármilyen sugárterhelést mérne. Mindemellett azt is az ultrahangos műszerek pozitívumai közé sorolhatjuk, hogy a magneto-rezonanciás, vagy a CT készülék áránál jóval olcsóbban beszerezhetők, ezáltal pedig az ezen végzett vizsgálatok árai is kedvezőbbek, így az ilyenfajta diagnózis lehetősége szélesebb körök számára válik elérhetővé. Ezek a készülékek tökéletesen alkalmasak arra, hogy felmérjék szükség van-e további bonyolultabb, kiegészítő vizsgálatok elvégeztetésére. Olvassa a cikket tovább itt.


Az új század betegsége

Mivel az utóbbi tizenöt-húsz évben megemelkedett az átlagéletkor, ezért a csontritkulást nevezhetjük akár a XXI. század egyik legkomolyabb egészségügyi társadalmi problémájának is, hiszen a betegség immár hangsúlyosabban jelenik meg. A legjobb gyógymód a megelőzés.

A csontritkulás leginkább a nőket fenyegeti, bár a férfiaknál sem ritka. Nőknél  általában a változókorral, vagyis a menopauzával hozzák kapcsolatba, ugyanis kimutatták, hogy ilyenkor a nők hormonháztartása megváltozik, új egyensúlyi állapotba kerül, amelynek hatására a csontszövet veszít tömörségéből és ellenállóképességéből.

Minél hamarabb következik be a menopauza annál nagyobb a valoszínűsége, hogy 10-15 év elteltével csontritkulás alakul ki. A „lappangó járvány"  nagy veszélye az, hogy a csont szilárdságának csökkenése miatt egy adott korban kisebb, akár hétköznapi trauma is komoly törést idézhet elő. Bekövetkezhet combnyaktörés, eltörhet a karcsont, vagy megtörténhet, hogy egy szokványos terhelés hatására összeroppannak a csigolyák.

Ez utóbbi komoly következményekkel járhat, ugyanis ha elmozdulnak a keletkezett csontszilánkok, becsúszhatnak a gerincvelő űrbe, így nyomhatják, vagy akár át is vághatják azt, ezáltal pedig bénulásos tünetcsoport alakulhat ki. Egy ilyen betegséget gyakran még idegsebészeti beavatkozással sem lehet meggyógyítani, éppen ezért a szakemberek a csontritkulás megelőzésére helyezik a hangsúlyt. Olvassa tovább a cikkett itt.



Orvoslás forradalmi technológiákkal

Több, a térségben egyedülálló, kiemelkedő jelentőségű orvosi készülékkel rendelkezik a West Medica Klinika Szatmárnémetiben, ezért évről évre egyre színvonalasabb egészségügyi szolgáltatásokat tud biztosítani pácienseinek.

Az egészségügyi statisztikák szerint Romániában a legtöbben szívérrendszeri és koszorúér-betegségekkel küszködnek, éppen ezért a legtöbb elhalálozás kiváltó oka is ezekből a betegségekből ered. Ahhoz, hogy egy páciens megfelelő és hatékony kezelést kapjon, minél pontosabb diagnózist kell felállítani a betegségéről.

A West Medica Klinika körülbelül fél éve jutott három olyan műszerhez, amelyeknek a szív-érrendszeri betegségek és szívritmuszavarok felderítésében kimagasló szerepük van. A klinikán elérhető egy olyan 24 órás EKG vizsgálatra alkalmas készülék (ún. Holter-EKG), amely a hagyományos EKG szűréssel ellentétben nem csupán 20-30 másodpercig regisztrálja a szívműködést, hanem a nap minden másodpercében: így egy pácienst szokásos napi tevékenységének végzése közben lehet megvizsgálni. Olvassa tovább a cikket itt.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: