2013-04-22 16:04:36• hírek • MTI

Szanja és Sanghaj a legkedveltebb kínai turista célpont

A trópusi klímájú dél-kínai Szanja a legkedveltebb Kínán belüli turistacélpont, a külföldi turisták ugyanakkor legnagyobb számban a keleti Sanghaj városa iránt érdeklődnek.

A hotel.com internetes oldal kelet-ázsiai részlegének összesített, 2012 egészére vonatkozó statisztikáit a China Daily napilap idézi. Az adatok szerint a  Kínán belüli utakat figyelembe véve az ország legdélibb, Hajnan-tartományban lévő, ötcsillagos szállodáiról és trópusi klímájáról ismert Szanja városa bizonyult a legkedveltebb turistacélpontnak a tavalyi év során. Szanjára több mint 11 millióan látogattak el 2012-ben. A bronzérmes a pandáiról híres Szecsuán tartománybeli Csengtu, valamint az első kínai császár, Csin Si Huang-ti sírját és az azt védő sokezer agyagkatonát elszállásoló Hszien város.

A kelet-ázsiai országba látogató külföldiek a statisztikák szerint továbbra is a nagyvárosokat keresik fel legnagyobb számban. Toplistájukat a kelet-kínai Sanghaj vezeti, ezt a főváros, Peking, majd Kuangtung tartomány székhelye, Kuangcsou követi. Az első tíz helyezett közé kínai mértékkel kisebbnek számító, természeti látványosságairól ismert városok, így Hangcsou és Szucsou is bekerült. A nagyvárosok előnyben részesítésének trendje várhatóan a jövőben is fennmarad, ezt a 72-órás vízummentesség, Pekinget és Sanghajt érintő idén év eleji bevezetése is erősítheti majd.

A beutazó turistákat a nemzetközi összehasonlításban olcsónak számító hotelárak is bevonzhatják - írja a China Daily. Az ötcsillagos szállodaárak a kínai nagyvárosok közt Kuangcsouban a legolcsóbbak, 1200 jüan körül alakulnak, ennél átlagosan 100 jüannal drágább a pekingi, 170 jüannal pedig a sanghaji felsőkategóriás szobák napi ára. Az átlagos belföldi turisták az olcsóbb szállásokat részesítik előnyben, erre átlagosan napi 655 jüant hajlandóak költeni.

A felmérés a kínai turisták legkedveltebb külföldi célpontjait külön részletezi. Ezek szerint legnagyobb számban Hongkongba, Las Vegasba és New Yorkba utaztak tavaly. A legkedveltebb húsz célpont közt többségben vannak a térségbeli, valamint az észak-amerikai célpontok, európai város mindössze kettő, a 11. és a 12. helyezet Párizs és London szerepel a felsorolásban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: