2017-03-14 11:20:39• hírek • Kocsis Zoltán

Szándékos gyújtogatás Szoldobágyon – több hektáron égett az aljnövényzet is

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Elképesztően mozgalmas 24 óra van a szatmári tűzoltók mögött, a hétfői nap folyamán – illetve kedd hajnalban – összesen hat riasztást kaptak. Két esetben az aljnövényzet égett, egy esetben pedig egy lakóház.

Utóbbi kedd hajnali 02.00 óra körül kapott lángra Szoldobágyon. A készenléti felügyelőség két autóval sietett a helyszínre, azonban odaadó munkájuk ellenére sem tudták már megakadályozni, hogy a ház teljesen kiégjen.

Személyi sérülés szerencsére nem történt, az anyagi kár viszont jelentős. A tűzoltóság szakembereinek megállapítása szerint szándékos gyújtogatás történt.

Szintén szándékos tevékenység okozta azt az öt tüzet, amelyben az aljnövényzet kapott lángra a megye négy településén. A legnagyobb vész Szatmárudvariban volt, ott két különböző területen összesen két hektár terület égett. Turcon 30 áron, Nagygércén öt áron, Szatmárnémetiben, a Szőke Mocsáron pedig 13 áron égett a növényzet. Valamennyi esetben a növényzet felégetése okozta a gondot.

A tűzoltóság közleményben hívja fel a figyelmet, hogy a tarló égetését kizárólag nappal, szélcsendes időben végezzük. A tüzet tartsuk állandó felügyelet alatt és szigeteljük el utaktól, épületektől, erdőktől, mezőgazdasági kultúráktól.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: