2015-12-15 17:56:15• hírek • Kocsis Zoltán

Szándékos gyújtogatás Kiskolcson – leégett egy zabora

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Szándékos gyújtogatás következtében jelentősen megrongálódott hétfő éjjel egy zabora Kiskolcson, számolt be az esetről a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége (ISU). Személyi sérülés szerencsére nem történt.

Az ISU tájékoztatása szerint a tűzoltóságot hétfő este 23.00 óra körül riasztották. A helyszínre érkezve megállapították, hogy ég a csűr, vagy ahogy a helyiek nevezik, a zabora tetőszerkezete, valamint a benne található takarmány. A zabora kifejezés szerepel az egri születésű Csűry Bálint által szerkesztett, a Magyar Tudományos Akadémia támogatásával, a Magyar Nyelvtudományi Társaság gondozásában 1935-ben kiadott Szamosháti Szótárban és - elsősorban az idősebbek - a mai napig használják a környéken.

A helyi önkéntes egység és az ISU hatékony beavatkozása következtében sikerült megakadályozni, hogy a tűz átterjedjen a szomszédos lakóépületekre. Ennek köszönhetően személyi sérülés nem történt, de a lángok martalékává vált a tetőszerkezet mintegy kétszáz négyzetméternyi felülete, valamint a zaborában tárolt gabona, bálázott lucerna.

A tűzoltóság szakembereinek vizsgálata szerint a tüzet szándékos gyújtogatás okozta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: