2010-08-25 09:12:19• hírek • Blikk

Szanatóriumba költöztették volna Sólyomot

Hiába keresnek már egy éve a volt köztársasági elnöknek új otthont, még nincs hová költöznie.

Sólyom Lászlónak ugyanis élete végéig járna egy méltó szolgálati lakás, ahová a mostani, Béla király úti köztársasági elnöki rezidenciából költözne. A leköszönt államfő számára a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-nek kellett felajánlania ingatlanokat, de ezek nem nyerték meg Sólyom tetszését, ami nem is csoda, hiszen ezek között egyetlen lakható sem volt. Mindegyik lepukkant, hosszú ideje üresen álló épület, gondozatlan kerttel.

Egyik például olyan villa volt, amely az eddigi kormányzati rezidencia szomszédságában van, 1998-ig egészségügyi intézményként működött, majd a Svábhegyi Gyermekkórházhoz csatolták. 2007-ben azonban a kórházat is megszüntették, így végül az MNV-hez került az ingatlan. Vagyis egy egykori egészségügyi intézménybe akarták a volt köztársasági elnököt költöztetni. Még ha azt jelentősen fel is újítják, a szomszédos szanatóriumok „szellemkastélyok" maradtak volna.

- Ez nem gondolhatták komolyan a vagyonkezelőnél - háborgott a Blikknek Sólyom közvetlen közeléből egy informátorunk. - Ezt a Béla király úti rezidencia mellett álló ingatlant még megnéztük, a többit már nem is, hiszen azok a tájékoztatások szerint ennél még rosszabb állapotban voltak. Mind a hármat visszautasítottuk, így a Köztársasági Elnöki Hivatal keres megfelelő lakhelyet, amelyet majd meg kell vásárolni.

Sőt úgy tudjuk, nem csak az állami cég próbálta megoldani Sólyom lakásproblémáját, a XII. kerületi önkormányzat is ajánlkozott. Az üzlet Hegyvidéknek is jól jött volna, mert egy régóta lakatlan Mátyás király úti villától szabadultak volna meg, amellyel csak a gond volt. Ezzel szemben viszont az volt a kifogás, hogy rossz volt az elosztása, túl kicsik a szobák.

A cikk folytatását a blikk.hu oldalán olvashatják.


Ebben a régi egészségügyi intézményben ajánlottak fel lakást Sólyomnak, de neki nem tetszett
Ebben a régi egészségügyi intézményben ajánlottak fel lakást Sólyomnak, de neki nem tetszett


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: