2018-02-16 23:10:51• hírek • Oszkó Viktória

Számtalan csodás tájra látogatnak el idén is a Szatmárnémeti Természetjárók

A nagygéci Megmaradás Temploma lesz az első célpont.
A nagygéci Megmaradás Temploma lesz az első célpont.

Kirándulás, lelki feltöltődés, testmozgás és csodálatos panoráma? Mindez egyszerre egy remek társaságban? Bizony: a Szatmárnémeti Természetjárók több csoportos kirándulást is szerveznek.

A főszervező, Vadady-Filep Gyula elmondta, az időpontok még változhatnak, sok minden függ az időjárás szeszélyességétől.


Március 17-én vagy 18-án könnyű biciklis kirándulást szerveznek Nagygécre, a Megmaradás Templomába. A kirándulás során kitérőt tesznek emlékparkba is, megnéznek majd egy 4D-s filmvetítést, és ha az időjárás kedvező, elmennek a hármashatárig is.


Április 2-án, húsvéthétfőn Nagybányára és környékére kirándul a csapat. Vonattal és gyalog teszik majd meg a távot, az útvonalat még módosítani fogják.


Április 9-én, az ortodox hústvét hétfő hivatalos munkaszüneti napján is kimozdulnak majd a természetbe vágyók, vonattal elmennek majd Ákosig, ahonnan biciklivel mennek majd tovább a Bob-vendéglő Szopor – Tasnád – Sződemeter – Tasnád útvonalon, majd este vonattal térnek haza.


Április 27-28-29-30-május 1. is izgalmas úticélokkal kecsegtet. A kirándulój Bajára indulnak vonattal, aki akar, kerékpárt is vihet magával, de akár ott is bérelhet. Érintik a Duna-Dráva Nemzeti Parkot, a gemenc Duna-Deltát, a gemenci Duna partot, a gemenci erdei kisvasutat, és a Pörböly-Keselyűs kisvonatot, ami nagyjából egy 30 km-es szakaszon közlekedik. 


A szállás panzióban vagy vendégházban kb. 4000-4500 Ft/fő/éj. 65 év felettiek ingyen utazhatnak Magyarországon a vasúton, magyar igazolvánnyal 90%-os kedvezményt lehet igénybe venni.


Május 26-27-28-án, az Ortodox pünkösd hivatalos munkaszüneti napjain, szombaton, vasárnap és hétfőn sem kell otthon ülniük azoknak, akik a szabadba vágynak. Mikrobuszos kirándulást szerveznek Szatmárnémeti - Élesd Királyerdő, Biharrósa Kristálybarlang, Mézgedi cseppkőbarlang (Meziad), Biharfüred, Kiskoh Medvebarlang, Bohodei vízesés, Pádis, Szamosbazár és Torockó érintésével. A szállás Várasfenesen lesz (Finis), Belényestől 8 km-re, az ára 70 lej/fő/éjszaka, az árban kiadós reggelivel és estebéddel, valamint egy pohár pálinkával. Az útiköltség kb. 200-250 lej/fő. 


Június 1-2-3-4-én (június 1. hivatalos munkaszüneti nap) Nagyszebenbe kirándulhatnak a lelkes mozogni vágyók. Indulás vonattal, folytatás biciklivel a Paltinis, Caciulata és Vízakna (Ocna Sibiului) érintésével. A szállás Szebenben lesz egy panzióban, nagyjából 50 lej/fő/éjszaka, étkezés nélkül, de elérhető less a konyha teljes ellátással, amibe a tea, a kávé ingyen beletartoznak.


Június 22-23-24-25-26-án vonattal és biciklivel Déda-Bisztrára vezet majd a Szatmári Természetjárók útja, onnan gyalogos kirándulást terveznek Istenszékére, utána Toplitaig a a Maros völgyén át vezet majd az út biciklivel (kb. 60 km), onnan este vonattal Csíkszeredába indul tovább a csapat, Csíkszékvízen, egy panzióban lesz majd a szállás, megközelítőleg 8 km-re Csíkszeredától, ahonnan a kerékpáros kirándulásokat is szervezik, többek között a Lővészi völgyhídhoz, (viadukt) Csíksomlyóba és Csíkrákosba. A résztvevők az időjárás és a hangulat függvényében választanak majd úticélt.


Aki komolyan érdeklődik a 3-4-5 napos kirándulások iránt, Vadady-Filep Gyulánál érdeklődhet telefonon a 0758435763-as telefonszámon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: