2009-12-13 10:33:00• hírek • Szatmár.ro

Számottevően nőtt

A személyzet hiánya és az autópark elavultsága ellenére sikeres évet tudhat maga mögött a Szatmár Megyei Csendőrség. Nem kevesebb mint 39 százalékkal nőtt a kirótt büntetések száma.

A szatmári csendőrök több mint 3 ezer speciális akcióban vettek részt az idei év során, mely 26,2 százalékkal több mint tavaly. A legtöbbször a közrend megzavarása miatt kellett közbelépniük, illetve sokszor vettek részt más intézményekkel közösen szervezett akciókban.

A közrend elleni bűncselekmények miatt 4645 büntetést osztottak ki, ebből 881 figyelmeztetést és 3764 pénzbírságot összesen 1 160 680 lej értékben. A büntetések száma 39 százalékkal nőtt a 2008-as évhez képest, az elkobozott javak értéke is jelentősen növekedett.

A csendőrség éves mérlegéből kiderül, a személyzet és a járművek tekintetében voltak nehézségeik. A jelenlegi személyzet a szükséges humán erőforrás 81,25 százalékát teszi ki, mely a tavalyi évhez képest nem változott. A csendőrségen dolgozók átlagéletkora 34 év. Jelenleg meglehetősen sok betöltetlen poszt van a csendőségen, összesen 66, ebből 20 tiszti, 45 altiszti állást.

Ennél nagyobb gond van a járműparkkal, mely az intézmény zavartalan működéséhez szükséges felszereltség csupán 23,08 százalékát teszi ki, emiatt a csendőri egységek mobilitása, ezáltal az akciók sikeressége kerül veszélybe nap mint nap. A megoldás az autópark bővítése és annak teljes körű modernizálása lenne.

Mindezek ellenére sikeres évet tudhat maga mögött a szatmári csendőrség, a jövőben pedig a szakmai fejlődés, a veszélyeztetett zónák még nagyobb fokú ellenőrzését és a más intézményekkel való együttműködés kiterjesztését tűzte ki célul.


A szakmai fejlődés lesz a jövő év egyik célja
A szakmai fejlődés lesz a jövő év egyik célja


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: