2017-09-25 10:28:46• hírek • Kocsis Zoltán

Szamossályiban és környékén túráztak a szatmári diákok

Harminchat diák indult útnak Szatmárnémetiből, hogy az európai mobilitás napja alkalmából egy izgalmasnak ígérkező napot töltsön el Szamossályin és környékén. Kerékpárral.

Félreértés ne essék, a 36 diák Szamossályiban kapott egy-egy kerékpárt, mielőtt Bíró Dienes Csilla polgármester vezetésével nekivágtak a túrának. Előtte is történt azonban egy s más. Először is az, hogy a diákoknak ki kellett érdemelniük azt, hogy részt vegyenek a kiránduláson. Ők ugyanis a szelektív hulladékszedési verseny első kilenc intézményének – a szatmárnémeti Ion Creanga, Vasile Lucaciu, Octavian Goga, Mircea Eliade, Bălcescu Petőfi, Lucian Blaga, valamint a piskolti általános iskola, illetve a nagykárolyi Iuliu Maniu Műszaki Líceum és a Református Gimnázium – tanulói. Másrészt pedig útba ejtették Nagygécet, ahol megtekintették többek között a Megmaradás Templomát és az emlékparkot.

Szamossályiban a polgármester példáját k0vetve mindenki felpattant a házigazdáktól kapott kerékpárra és elindultak Szamosújlak irányába. Gügye és Cégénydányád következett, ahol a bringások megtekinthették a Kölcsey-Kende kúriát.

Ezzel még nem ért véget a versenyben résztvevők jutalmazása: a CCR Logistic és az Alpin SRL jóvoltából szombaton Lunaforrásra kirándulnak, árulta el Békéssy Erzsébet. Ott lesz a verseny díjkiszotója is, míg a verseny következő kiírása októberben kezdődik, tette hozzá a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: