2017-12-18 11:53:12• hírek • Szatmár.ro

Szamos-negyediek Szigetlankán

Híd épül a Szamos fölé. Legalábbis lelki értelemben. Két szatmári gyülekezet találkozott a Tisztviselő telepi templomban, ahol az Ige mellett szóltak bizonyságtevő énekek és versek.

Advent harmadik vasárnapjának délelőttjén Szigetlanka református templomában Bogya Kis Mária Szamos-negyedi lelkésznő hirdette az Igét: „Íme, az Úr szolgálólánya vagyok, történjék velem a te beszéded szerint!” Az igehirdető Szűz Mária szerepéről szólt, és arról az engedelmességről, amit ő tanúsított, és amit a protestánsok is tisztelnek, ugyanakkor szolgálatkészségét követendő példának tartják.
 

Rácz Ervin házigazda lelkipásztor megköszönte a szolgálatot és az öröm vasárnapján a Filippi 4,4-5-el köszöntött: „Örüljetek az Úrban mindenkor; ismét mondom: örüljetek! A ti szelídlelkűségetek legyen ismert minden ember előtt. Az Úr közel!”
 

A külvárosi gyülekezet mintegy húsz megjelent tagja szép ének -és verscsokorral előbb adventre, majd karácsonyra hangolt, válaszképpen a házigazdák részéről is elhangzott egy költemény.
 

Nagyon fontos látni és láttatni azt, hogy a gyülekezetek egy közös célt képviselnek, az evangélium ügyét, amit sok emberhez kell még eljuttatni Szatmárnémetiben is. Így az év vége felé pedig minden magyar reformátusnak tudnia kell, hogy az ötszázból jut erő a százra is, bőven.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: