2012-10-22 12:05:17• hírek • Kocsis Zoltán

Szamoskrassói motoros vesztette életét egy magyarországi balesetben

Vasárnap délután egy szörnyű közlekedési balesetben életét vesztette egy fiatal szamoskrassói motoros Magyarországon, feleségét súlyos állapotban, helikopterrel szállították kórházba. Néhány órával később Dés közelében súlyos balesetet szenvedett a Szatmárnémeti és Bukarest közötti menetrend szerint közlekedő busz. A balesetben ketten életüket veszítették, közel húszan megsérültek.

Vasárnap délután négy romániai rendszámú motor haladt a vállaji határátkelő felé. Helyi idő szerint negyed négy előtt néhány perccel Nyírbátor és Nyírvasvári között, egyes források szerint a második, más források szerint a harmadik motor egy jobbra ívelő kanyarban ismeretlen oknál fogva átsodródott a szemben lévő sávra, ahol egy kisbusszal ütközött.

A motoron a szamoskrassói K. Antal és felesége, K. Jolán ült - a 35 éves fiatalember azonnal életét vesztette, feleségét súlyos állapotban mentőhelikopterrel szállították kórházba. A Szatmár.ro információi szerint a párnak nincsenek gyerekei.  Az MTI információi szerint a kisbuszban tartózkodó három személy egyaránt megsérült, szerencséjükre azonban csak kisebb sérüléseket szenvedtek.

Néhány órával később és közel 210 kilométerrel távolabb súlyos balesetbe keveredett a Szatmárnémeti és Bukarest között menetrendszerűen közlekedő buszjárat. A Déstől hat kilométerre fekvő Alsókosály településen egy Szilágy megyei rendszámú személygépkocsi a sötétben nem vette észre időben az út mentén leparkoló, minden jelzés nélküli utánfutót vontató traktort és a pótkocsinak ütközött. Az ütközés erejétől a személygépkocsi átcsapódott az úttest másik oldalára, ahol a 47 személyt szállító autóbusz is belement. A busz a kétméteres árokba borult, a személygépkocsi roncsába pedig egy másik személygépkocsi is belerohant.

A Szilágy megyei gépkocsi vezetője a helyszínen szörnyethalt. Jobb oldalon ülő utasát a helyszínre érkező szakemberek még ki tudták vágni a roncsból, életét azonban már többszöri újraélesztési kísérlet után sem tudták megmenteni.

Az első jelentések tizenöt, majd tizennyolc, aztán húsz további sérültről számoltak be. Közülük két férfit és egy nőt súlyos sérülésekkel szállították a Dési Városi Kórházba. Hogy ők a busz vagy a másik személygépkocsi utasai voltak, nem derült ki. Mint ahogy az sem, hogy a balesetnek voltak-e Szatmár megyei áldozatai.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: