2019-09-09 04:18:54• hírek • refszatmar.eu

Szamoskrassói győzelem Ombodon, a tizedik egyházkerületi sportnapon

Tizedik alkalommal tartottak meg az Királyhágómelléki Református Ifjak Sportnapját. Akárcsak az utóbbi években, idén is Ombodon szervezték meg az alkalmat.

Pénteken 12 órától vártak minden sportolni vágyó fiatalt, amikor a templomban Vajda Szabolcs a Protestáns Teológiai Intézet hallgatója hirdette az Igét: „Legyen az Úrnak dicsőség örökké; örvendezzen az Úr az ő teremtményeiben.” (Zsolt. 104, 31) „Nagy kiváltság az, hogy Isten a mi kedvünkért megteremtette és felékesítette a világot, és hogy nem csak szemlélői lehetünk ennek a gyönyörű világnak, hanem élvezhetjük is a jó dolgokat, melyek a mi számunkra vannak meg benne. Például azt, hogy ma itt együtt lehetünk, és egy jót focizhatunk, röpizhetünk… Néha jó lefeküdni a zöld gyepre, felnézni a kék égre, és rácsodálkozni, hogy milyen szép ez a világ, és milyen szépek benne az emberek, és amiért szintén legyen dicsőség az Úrnak. Ez töltsön el bennünket örömmel és reménységgel! Örvendezzen az Úr az Ő teremtményeiben. Isten csodálatos teremtményei vagyunk. Jó lenne, ha így tudnánk együtt lenni, hogy Isten örvendezzen bennünk, hogy minden gondolattal, szóval és tettel, az egész életünkkel az Úr dicsőségére éljünk.” – bátorított az igehirdető.
 

Jobb Domokos házigazda lelkipásztor, egyházkerületi ifjúsági előadó tanácsos köszöntő szavai után Rácz Ervin egyházmegyei ifjúsági előadó hívta fel a figyelmet a FAIR PLAY-re, ami egy egyházi rendezvényen különösen elvárható.
 

A legjobban várt sportesemény idén is a foci volt. Két csoportba sorsolták a csapatokat: Az A jelű csoportban Ombod 1, Mikola 2, Jankafalva és Szamokrassó csapata került, a B-be pedig Ombod 2, Mikola 1 és Szigetlanka. Az újonc krassóiak 14-0-s gólaránnyal, három győzelemmel vitték a csoportot, mellettük a Mikola 2 csapata jutott tovább. A másik csoportban a házigazda Ombod 2 csapata is hibátlan mérleggel került tovább, a szigetlankaiak lettek a másodikok. Az első elődöntőben döntetlen született, a krassóiak büntető-párbajban múlták fölül Szatmár-Szigetlanka csapatát. A másik elődöntőben a házigazdák nyertek simán a mikolaiak ellen, akik a kisdöntőben vigasztalódtak. A döntőben nagy meglepetésre, de teljesen megérdemelten a szamoskrassóiak diadalmaskodtak Ombod 2 csapata ellen, így első fellépésükön el is vitték a trófeát. A legsportszerűbb focicsapat az érmelléki Jankafalva volt.
 

Más sportágakban is összemérhették tudásukat az ifjak: a röplabda bajnokságot az ombodiak nyerték, sakkban a mikolai Ungvári Ábel, holland biliárdban ugyancsak mikolai Varga Tamás, asztali teniszben pedig az ombodi Varga Máté győzött.

 

A lényeg azonban az, hogy együtt voltak a fiatalok, mozogtak és ami a legfontosabb Igét hallgattak.


További képek a refszatmar.eu oldalán.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: