2009-12-09 10:46:55• hírek • Szatmár.ro

Szamoskrassó: Bem-ünnepség

Domokos Sándor
Domokos Sándor

Vasárnap szervezik meg a hagyományos Bem-megemlékezést.

A szamoskrassói rendezvény a hagyománynak megfelelően ebben az évben is ünnepi istentisztelettel veszi kezdetét: a református templomban Nt. Sipos Miklós, a Szatmári Református Egyházmegye esperese hirdet igét vasárnap, 11 órai kezdettel. Ezt követően Kónya László főtanfelügyelő-helyettes, történész tart előadást Bem-tábornokról és az 1848-1949-es forradalom- és szabadságharc megyebeli vonatkozásairól.

A helyiek kívánsága szerint minden évben koszorút helyeznek el az ünneplők a világháborús elesettek emléktáblái előtt: így lesz ezúttal is. A rendezvény második részét a Darvay-kúria előtti téren tartják, ahol Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke és Domokos Sándor polgármester mond ünnepi beszédet, majd egy székelyföldi diákcsoport szerepel verses és zenés műsorral. A megemlékezés koszorúzással fejeződik be.

Domokos Sándor, Kolcs község polgármestere elmondta a Szatmár.ro-nak: Darvay Ferenc egykori kúriájának felújítása is szerepel abban az integrált vidékfejlesztési pályázatban, amelynek keretében nemrég támogatást nyert el az önkormányzat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: