2008-04-17 21:41:14• hírek • István Löchli

Számos programot szerveznek a Föld napja alkalmából

 A Szatmár megyei Környezetvédelmi Ügynökség számos programmal készül.

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség minden évben programsorozatokkal emlékezik meg a Föld napjára.

Az idén inkább a fiatal generációra helyezték a hangsúlyt, ugyanis április 21-én a 10–es számú Általános Iskola és a túrterebesi Általános Iskola diákjai, a Környezetvédelmi Ügynökséggel közösen kirándulást szerveznek, melynek keretében ellátogatnak a Túrterebes környékén levő védett területekre, ezt követően pedig ünnepélyes keretek közepette faültetési akcióra kerül sor a túrterebesi iskola udvarán.

A Szatmárnémeti 24-es Általános Iskola diákjai a bélteki óvodásokkal virágokat fognak ültetni a Petei út mellett nemrégiben létrehozott parkban. Ugyanakkor a börvelyi iskolában immáron hagyományos módon megszervezik A Föld, a mi kincsünk elnevezésű vetélkedőt, melyre a megyei tanintézeteken kívül magyarországi általános iskolák is meghívást kaptak.

Annak érdekében, hogy minél többen használjanak papírzacskókat a műanyagok helyett, a Környezetvédelmi Ügynökség munkatársai Szatmár megye legnagyobb bevásárlóközpontjánál ingyenesen, újrahasznosított anyagból készült papírzacskókat fognak osztogatni, így hívva fel a lakosság figyelmét arra, hogy a környezet szempontjából sokkal jobb és hasznosabb biológiailag lebomló tasakokat használni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: