2009-01-29 16:15:40• hírek • Szatmár.ro

Szamos hetilap szombati számából

Befejeződik Muhi Sándor egyházművészeti sorozata, emellett a Kálvin-év kapcsán Mandula Tibortól olvashatunk írásokat, emellett a madarak téli életéről és 2009 tavasz/nyár divatjáról is olvashatnak.

A.Szatmári Magyar Hírlaphoz tartozó, szombaton megjelenő Szamos hetilapban befejezéséhez érkezett az egyházművészeti értékeinkről szóló sorozat, Muhi Sándor munkája. A másfél éve tartó sorozat végén talán egy rövid számvetés, összefoglaló, értékelés a kitartó munkáról, ami 75-80 gazdagon illusztrált cikket eredményezett a Szamosban. Jövő héten új sorozat kezdődik a szerző munkáiból, Szatmárnémeti szobrairól és emléktábláiról.

A 2009-es évet Kálvin-évnek nyilvánította a Reformátusok Világszövetsége, a neves reformátorra emlékezve születésének 500. évfordulóján. Ha valakire, akkor reá el lehet mondani a prófétai ítéletet: „ímé ez vettetett jegyül, akinek sokan ellene mondanak (Luk.2: 34), mert ép mint életében, ma is akik vele foglalkoznak, vagy csak elszánt hívei vagy csak elkeseredett ellenségei lehetnek". Életéről, tevékenységéről sorozatot indított Mandula Tibor.

Hogyan vészelik át a telet a madarak?- erről és még sok más érdekes témáról ír Fazekas Lóránd Zöld hangulatok című összeállításában.

Ugyanakkor a gyermeknevelésről, s ezzel kapcsolatban a televízió okozta agresszióról olvashatják Szejke Ottília írását.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: