2008-08-03 14:13:30• hírek • Czinzel László

Számlaszám az árvízkárosultaknak

Bankszámlát hoztak létre, amelyre pénzt lehet utalni a megye árvízkárosultjainak segítésére.

A vasárnapi nap folyamán a Szatmár Megyei Tanács és a Kis és Közép Vállalkozások, Kereskedelem, Turizmus és Szabadfoglalkozások Minisztériuma között megköttetett egyezmény ünnepélyes aláírása után a miniszter ismertette az országos szinten hatását éreztető árvíz kapcsán Románia Kormánya által megtett intézkedéseket.

 


 

A miniszter ismertetését követően Csehi Árpád Szabolcs megyei tanácselnök és Radu Bud prefektus a Szatmár megyei helyzetet elemezték ki.Radu Bud prefektus elismerően szólt a katasztrófavédelmi szervek, az érintett önkormányzatok és a helybéli lakosok hozzáállásával kapcsolatban, jelezve, hogy az árvíz súlytotta vidékeken már az első órákban megindult a mentési és kárelhárítási folyamat. Kiemelte továbbá azt is, hogy a segélyek folyósítása, például a Szatmár Megyei Tanács részéről már az eseményeket követő első napon megtörténtek.
 
Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy felhívja a megyei lakosok figyelmét a megyei önkormányzat azon kezdeményezésére, melyben egy olyan számlaszámot (RO57TREZ5465006XXX000197) bocsát rendelkezésre, amelyen keresztül adományok juttathatók el a megye árvíz súlytotta vidékek lakosainak. A beérkezett összegeket az igények függvényében a Szatmár Megyei Tanács szociális ügyekért felelősbizottságának javaslatai alapján osztják majd szét az érintett településeken.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: