2011-03-24 16:38:46• hírek • Szatmár.ro

Számítógép-vásárlási támogatás diákoknak

Immár nyolc éve zajlik a kormány által biztosított 200 eurós számítógép-vásárlási támogatás kiutalása: minden évben több száz nehéz szociális helyzetben lévő tanuló jut így saját számítógéphez.

A Tanügyminisztérium nyolc éve indította útjára az Euro 200 nevű számítógép-vásárlási programját, mely keretében olyan nehéz szociális helyzetben lévő tanulókat támogatnak, akik egyébként nagyon nehezen vagy talán soha nem jutnának saját számítógéphez. A program keretében a kormány 200 eurónyi támogatást biztosít új számítógép vásárlása esetén azoknak a tanulóknak, akik családjában az egy főre eső havi jövedelem nem haladja meg a 150 lejt. A támogatásban minden tanuló csak egyszer részesülhet.

Az idei évben az igénylők kéréseiket április 21-ig adhatják le a tanintézményekben, ezeket április 19-május 19. között ellenőrzi le egy központi bizottság. Az elfogadott kérvényezők listáját június elsején teszik közzé a minisztérium honlapján, míg a jogosultak névsorát június 3-án, legkésőbb délután hat óráig. Az elégedetlenek óvást is benyújthatnak az ezt követő öt napban. Az óvások kiértékelését követően, a számítógép vásárlási támogatást kapott tanulók neveit a szaktárca internetes címén és az iskolákban is kifüggesztik.

A támogatásra feljogosító utalványokat június 24-július 30. között lehet átvenni, ezekből pedig augusztus 31-ig vásárolhatnak számítógépet a diákok.


Számítógéphez juthatnak a hátrányos helyzetű diákok is
Számítógéphez juthatnak a hátrányos helyzetű diákok is


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: