2010-03-25 17:39:20• hírek • Balvinszky Sándor

Számítógép-vásárlási támogatás diákoknak

A Tanügyminisztérium támogatni akarja azokat a diákokat, egyetemistákat, akik számítógépet szeretnének vásárolni. Mai világunkban a számítógép használata lassan elengedhetetlenné válik.

Egyre több diákot látunk az utcán aki laptopjával, notebookjával megy az egyetemre. Sajnos ezek a technikai eszközök luxuscikkeknek számítanak még, és nem mindenki engedheti meg magának akár azt, hogy egy asztali számítógépet vásároljon. Legfőképp az egyetemeken a beadandó házi feladatoknál mostanság nem az a kritérium, hogy ''csak kék tollal írhatod!'' vagy ''nem használhatsz kockás, vagy csíkos papírt'', hanem a lapbeállításokat, betűméreteket közlik a diákokkal.

Az akár 200 eurós támogatásnak is vannak kritériumai, nem juthat hozzá bárki. Ezek a kritériumok azért vannak, hogy elsősorban azokon segítsenek, akiknek luxusnak számít egy olcsó számítógép megvásárlása is. A kritériumok közé tartozik például, hogy a családban az egy főre eső jövedelem nem haladhatja meg a 150 lejt.

A támogatás módszertana még nem érkezett meg a Szatmár Megyei Tanfelügyelőségre - mondta el a Szatmár.ro-nak Kónya László főtanfelügyelő-helyettes. Amint az előbb említett módszertan megérkezik, minden iskola több információt tud majd nyújtani a támogatásban részesülni kívánó diákok, szülők számára. Információt kaphatnak majd a támogatás minden részletéről, a beadási határidőröl és minden kizáró okról is. Ezeket a támogatási igényeket már az iskolában egy külön bizottság bírálja el, ezt követően továbbküldik a kérvényt a tanfelügyelőségre.

A tanügyminisztérium már rendelkezik a támogatásra szükséges pénzkerettel, Romániába körülbelül öt millió eurót különítettek el erre a célra, ami nagyjából 25 ezer diáknak nyújthat segítséget.


Számítógép támogatás a rászoruló diákoknak
A Tanügyminisztérium támogatja a rászoruló diákok számítógép vásárlását


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: