2011-06-02 16:09:01• hírek • Szatmár.ro

Számítógép-vásárlási támogatás

Immár nyolc éve töretlen sikere van a kormány által biztosított 200 eurós számítógép-vásárlási támogatásnak, ugyanis minden évben több száz nehéz szociális helyzetben lévő tanuló jut így saját számítógéphez.

A Tanügyminisztérium nyolc éve indította útjára az Euro 200 nevű számítógép-vásárlási programját, mely keretében olyan nehéz szociális helyzetben lévő tanulókat támogatnak, akik egyébként nagyon nehezen vagy talán soha nem jutnának saját számítógéphez. A program keretében a kormány 200 eurónyi támogatást biztosít új számítógép vásárlása esetén azoknak a tanulóknak, akik családjában az egy főre eső havi jövedelem nem haladja meg a 150 lejt. A támogatásban minden tanuló csak egyszer részesülhet.

Az idei évben megyeszerte 288 tanuló jut támogatáshoz. Az átutalás a tanfelügyelőségen keresztül történik, mégpedig úgy, hogy az adott cég amelyiktől a diák megveszi új készülékét elküldi az átutaláshoz szükséges okmányokat a tanfelügyelőségre.
Ahogyan  minden más pályázat esetében is, az elégedetlenek most is benyújthatnak óvásokat az elkövetkező napokban.

Az óvások kiértékelését követően, a számítógép vásárlási támogatást kapott tanulók neveit a szaktárca internetes címén és az iskolákban is kifüggesztik.
 A támogatásra feljogosító utalványokat június 24-július 30. között lehet átvenni, ezekből pedig augusztus 31-ig vásárolhatnak számítógépet a diákok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: