2009-09-08 11:52:26• hírek • Ferenczi Noémi

Számítógép-vásárlási támogatás

Immár hat éve töretlen sikere van a kormány által biztosított 200 eurós számítógép-vásárlási támogatásnak, ugyanis minden évben több száz nehéz szociális helyzetben lévő tanuló jut így saját számítógéphez.

A tanügyminisztérium hat éve indította útjára az Euro 200 nevű számítógép-vásárlási programját, mely keretében olyan nehéz szociális helyzetben lévő tanulókat támogatnak, akik egyébként nagyon nehezen vagy talán soha nem jutnának saját számítógéphez. A program keretében a kormány 200 eurónyi támogatást biztosít új számítógép vásárlása esetén azoknak a tanulóknak, akik családjában az egy főre eső havi jövedelem nem haladja meg a 150 lejt. A támogatásban minden tanuló csak egyszer részesülhet.

Az idei évben megyeszerte közel 300 tanuló jutott támogatáshoz. Az átutalás a tanfelügyelőségen keresztül történik, mégpedig úgy, hogy az adott cég amelyiktől a diák megveszi új készülékét elküldi az átutaláshoz szükséges okmányokat a tanfelügyelőségre. A Szatmár Megyei Tanfelügyelőségen most dolgozzák fel azoknak a cégeknek az okmányait, akiktől megvásárolták készülékeiket a tanulók. Szatmár megyében a tasnádi, a sárközi középiskolában, a mikolai, bogdándi, kányaházai, turci iskolákban volt a legnépszerűbb a program, ezekből a tanintézményekből igényelték a legtöbben a támogatást - magyarázta Kónya László főtanfelügyelő-helyettes.

Kónya szerint, ennél sokkal több diák figyelt fel a kormányprogram előnyeire, azonban sokan visszaléptek amikor rájöttem, hogy 200 euró nem elég egy új számítógép megvásárlásához.


Közel háromszáz diák vásárolt számítógépet a program keretében
Közel háromszáz diák vásárolt számítógépet a program keretében


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: