2008-12-11 13:18:22• hírek • Szatmár.ro

Számítógépet kapnak

A 2008-2009-es tanévtől 435 ezer kilencedikes és tizedikes tanulónak ad a kormány számítógépet. Erre 700 millió lejt fordít az állam. Szatmár megyében több mint 7000 diák részesül a támogatásban.

A kormány iskolakezdésre ígérte az ingyen számítógépek kézbesítését, azonban várhatóan csak januárban fogják azokat megkapni a kilencedikes és tizedikes diákok.

Eddig az igényelt 7100 számítógépből csak néhány érkezett meg a Szatmár Megyei Tanfelügyelőségre, a többi csak az ünnepek után várható. A tanfelügyelőségnek nincs megfelelő helysége ezen számítógépek tárolására, ezért valószínűleg, egyenesen az iskolákba fogják szállítani a készülékeket. A diákok egy jegyzőkönyv alapján vehetik majd át a számítógépeket, melyet a kiskorú diákok esetében a szülőknek kell majd vállalniuk a felelősséget, mivel a diákok otthon is használhatják majd a készülékeket. A tanév végén a diákoknak vissza kell majd adniuk a számítógépeket.

Egy-egy készülék értéke, beleértve az operációs rendszert, illetve az oktatási programot, elérheti a 400 eurót. A programra körülbelül 700 millió lejt fordít az állam. A következő iskolai évben csak a kilencedikes diákok részesülnek majd a támogatásban.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: