2011-02-18 13:55:03• hírek • Póti Orsolya

Számítógépek a Megyei Könyvtárnak, Bill Gates-től

A Szatmár Megyei Könyvtár is sikeresen pályázott, így 2010-ben csatlakozott a „Biblionet- A világ a könyvtárunkban" elnevezésű országos programhoz. A Bill & Melinda Gates Alapítvány finanszírozásának köszönhetően a megyei könyvtár a napokban 11 laptopban részesült, áprilistól pedig 10 számítógépet kapnak.

A Biblionet program révén a megye könyvtáraiban az önkormányzatok támogatásával új számítástechnikai eszközökkel felszerelt termeket alakítanak ki, hogy ezáltal elősegítsék az az információhoz való minél jobb hozzáférést.

A program egy olyan partnerség keretében valósul meg, amelynek résztvevői a Romániai Könyvtárosok és Közkönyvtárak Országos Szövetsége, az IREX nemzetközi nonprofit alapítvány, a valamint helyi és regionális önkormányzatok, az országos hatóságok és az ország közkönyvtárai. Az IREX alapítvány a Bill & Melinda Gates Alapítványtól érkező finanszírozást fordítja a romániai Biblionet program kivitelezésére.

A napokban a Szatmár Megyei Könyvtárhoz is megérkeztek az első számítástechnikai felszerelések: a Bill & Melinda Gates Alapítványtól tizenegy laptopot kapott a bibliotéka, melyek a könyvtárosok felkészülésében nyújtanak majd segítséget.- tudtuk meg Ardelean Mircea-tól, a Megyei Könyvtár igazgatójától.

A számítógépek megfelelő használata érdekében március közepétől képzéseket tartanak a könyvtárosoknak, akik ezáltal korszerű szolgáltatásokat és hasznos ismereteket nyújthatnak majd a felhasználóknak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: