2009-04-24 17:01:47• hírek • Ferenczi Noémi

Kevés a nyugdíjas üdülőjegy

Mostanáig kétszer több az igénylő, mint ahány nyugdíjas üdülőjegy van. Cavasi Vasile, a Megyei Nyugdíjpénztár igazgató-helyettese elmondta, kérni fogják a kiegészítést.

Jelenleg 88 600 nyugdíjast tartanak számon a megyében és csupán 3015-en fognak majd nyugdíjas üdülőjegyet kapni - legalábbis ameddig a nyugdíjpénztár nem igényel újabb üdülési csekkeket. Az üdülőjegyeket hat periódusban és nyolc féle betegség esetében osztják ki.

A 3015 üdülési jegyből csupán 697 ingyenes, a többi 2318-at a nyugdíjként kapott összeg feléért lehet megszerezni. Ingyenes jegyet csak a fogyatékosok és a veteránok kaphatnak. Az üdülési jegyek 1200 és 1600 lej között mozognak - tájékoztatta a Szatmár.ro-t Cavasi Vasile, a nyugdíjpénztár igazgatója.

A jegy kiváltásához előszöris egy kérvényt kell benyújtani, melynek tartalmaznia kell, hogy az igénylő hol és milyen betegséget szeretne kezeltetni, továbbá hozzá kell csatolni egy nyugdíjszelvényt, illetve egy személyi igazolvány másolatot.

A nyugdíjasok az ország jól ismert üdülőhelyeire kaphatnak üdülőjegyet, úgy mint Buzias, Kovásznafűrdő, Tusnád, Vatra Dornei, Slanic-Moldova, Olăneşti, Reuma Govora, Târgu Ocna stb.

Mostanáig 6800 kérvény érkezett a Szatmár Megyei Nyugdíjpénztárhoz, ami több mint kétszer annyi, mint ahány jegy a nyugdíjasok rendelkezésére áll. Cavasi Vasile igazgató-helyettes azt ígéri, kérni fognak még némi kiegészítést.

Az üdülőjegy a kezelést is tartalmazza

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: