2008-07-08 13:39:52• hírek • Józsa János

Átállnak a számítógépes vizsgáztatásra

 A jogosítvány megszerzésének elméleti vizsgája hamarosan számítógépen fog zajlani.

Nemsokára már számítógépen tehetik le elméleti vizsgájukat a jogosítványt igénylők, a hónap végéig ugyanis a rendőrség átáll a számítógépes vizsgáztatásra.

A szatmári rendszer ugyan már tavaly októberben készen állt, de az indulásig még mindig várni kell, amíg az ország többi megyéjében is felkészülnek az új rendszerre. Július végéig azonban minden bizonnyal megtörténik az átállás, ami nagyban megkönnyíti majd a vizsgáztatás menetét, hiszen például az elért pontszámot is azonnal megtudhatják majd a jogosítványt igénylők - mondta el a Szatmár.ro-nak Moza Zamfir a Szatmár Megyei Rendőrség jogosítvány kiadási osztályának vezetője.

Moza hozzátette, sokan megijedtek a számítógépes vizsgáztatás miatt, mondván, hogy ezentúl informatikai ismeretek is szükségesek lesznek a sikeres vizsgához, de ez valójában nem így van, mivel az átállással mindössze papír helyett, a számítógép érintős kijelzőjén kell majd a helyes válaszokat bejelölni. Így tehát csak a kérdéseket kell majd elolvasni és a helyes válaszoknak megfelelő gombot megérinteni a képernyőn.

Az Európai Unió számos országában számítógépen történik már a kreszvizsga, a nyugati tapasztalatok pedig bíztatóak a felmérés és kiértékelés idejét úgy mint annak hatékonyságát illetően is. 

J.J.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: