2010-03-23 13:21:32• hírek • Kótai Levente

Szállítják a kerti lombhulladékot

A polgármesteri hivatal ingyen elszállítja az összegyűjtött növényzetet.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal március 22-27 és április 12-17 között ingyen elszállíttatja a kertekben és udvarokban össze gyűjtött növényi hulladékokat. Az akcióra a város „Tavaszi Nagytakarítás" programja adja meg a keretet.

A hulladék összegyűjtését Florisal alkalmazottai fogják elvégezni az önkormányzat megbízásából. A kertek tulajdonosainak az akció ideje alatt nem kell fizetniük a szolgáltatást. Az akció költségeit a város költségvetéséből fedezik.

Az elszállításra szánt növényi maradványokat az egyes utcák lakosai azon a napon kell kihelyezzék, amelyen a megadott héten a rendes háztartási hulladékot is elviszik a környékről - tudtuk meg Szénási Angélától, a Polgármesteri Hivatal munkatársától. Az avart, galyakat és egyéb elhat növényi részeket a szemeteskuka közelében kell elhelyezni. Ez lehet a kapu elejei vagy más olyan hely, ahol a köztisztasági vállalat munkatársai könnyen hozzáférhetnek. A kihelyezésnél kérik tekintetbe venni, hogy az elhelyezett hulladékkal ne akadályozzák a közlekedést.

Ha valaki nem használja ki az ingyenes szállítás lehetőségér, és az akción kívül helyezi a magánterületéről származó hulladékát közterületekre 50 lejtől 120 lejig terjedő büntetésre számíthat. Az ilyen jellegű kihágásokat a Közösségi Rendőrség ellenőrzi.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: