2018-02-01 07:45:39• hírek • Oszkó Viktória

Szalagot kaptak a Hám János végzős diákjai

Hagyomány szerint évről évre megrendezik a szalagtűző ünnepséget a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban.

Néhány perccel az előadás kezdete előtt már egy szabad szék sem volt az iskola dísztermében. Izgatott és büszke szülők, hozzátartozók és barátok gyűltek össze, hogy együtt örülhessenek a végzős diákoknak. A szalagavató ünnepséget beszéddel nyitották meg, rövid történetet meséltek a szalagtűző hagyomány eredetéről és arról, milyen jelentőséggel bír az apró, színes dísz a diákok ünneplőjén.


„A szalagnak két szára van. Ez azt a kettősséget is mutatja, hogy valami véget ér lassan és valami új kezdődik. Új kihívások, új lehetőségek előtt álltok. Ezt a reményt is jelképezi a szalag. De talán a legfontosabb, hogy ezt a szalagot ebben a közösségben kapjátok meg” – hangzott a diákok köszöntő beszédében.


Az este igazán színes volt, a vendégek pár perc erejéig átélhették a végzős osztályok legjobb közös pillanatait, amelyekből videót készítettek. A tizenegyedikesek szép szavakkal és gondolatokkal álltak színpadra, hogy megerősítsék lélekben társaikat, hogy kitartást kívánjanak nekik az előttük álló évekhez.



Énekszóval, az ünnep meghittségéhez illő szavalatokkal búcsúztatták a tizenkettedikes osztályokat. Miután az előadás véget ért, a két végzős csoport tagjait név szerint szólították, hogy mellkasukra tűzzék a felnőtté válásuk folyamatát szimbolizáló szalagot, majd közös fotózással zárták az estét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: