2018-11-01 08:11:53• hírek • Nagy Tímea

Szalagavató ünnepség a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban

A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum október 31-e, szerda este hat órától a Filharmónia nagy termében ünnepelte a Szalagavatót.

A nézőtér hamar megtelt. A diákok, a hozzátartozók és a tanári kar mellett megtisztelte jelenlétével az ünnepséget Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök atya is. Az egybegyűltek köszöntője után a 11. osztályos fiatalok megható műsorral búcsúztatták a 12. osztályosokat. A csaknem fél órás, ám váratlan pillanatokkal fűszerezett műsorban tanulók tucatjai jutottak szóhoz, hogy jókívánságaikat dalba vagy verses formába öntve adják át a végzősöknek.

 

A közönség soraiban megannyi ismerős, családtag és barát követte az ünnepély mozzanatait, a megható jelenetek közben fátyolos tekintetek köszöntek vissza a nézőtérről.

 

Az előadást követően a tizenegyedikesek a színpadon díszsort állva várták a 12. osztályos társaikat. Elsőként az osztályfőnökök, Bara Gabriella és Kaitar Roxana kapták a szalagot, melyet a tizenegyedikes osztályfőnökök, Szász Anikó és Koczinger Éva tűztek fel. Ezt követően egymás utáni sorban léptek a színpadra az utolsó évesek, a szívük fölé a szalagot a tizenegyedikes tanulótársak tűzték.

 

A hol vidám, hol egy apró könnycseppet elmorzsoló pillanatok nem csak a hozzátartozókat, hanem a diákokat is mélyen érintették. Ez az esemény az első a tanév folyamán, mely az alma matertől való búcsúzásról szól.

 

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: