2011-03-03 19:00:50• hírek • Szatmár.ro

Szalagavató a Hám Jánosban

A magyar tanintézetek közül idén a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont szervezte meg elsőként a hagyományos szalagavató ünnepségét. A rendezvényen a humor, a vidámság dominált, a diákok többek között képekkel elevenítették fel az együtt töltött évek fontosabb eseményeit.

A 2010/2011-es tanévben elsőként a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont szervezte meg hagyományos szalagavató ünnepségét. Az iskolaközpontban idén is két osztály végez: a XII. A - osztályfőnök: Heinrich Andrea - és a XII. B - osztályfőnök Varga György. A humán és természettudományok osztályokban 45 tanuló fejezi be a középiskolát.

A szalagavató rendezvény, ahogyan azt szokás a XI. A és a XI. B osztályok, és osztályfőnökeik Hadházi Éva és Czier Andrea állították össze. Idén is színes programmal lepték meg a XI-es diákok a végzősöket: egy általuk összeállított zenés, verses előadást mutattak be a magyar irodalom kiemelkedő alkotásaiból, Szilágyi Domokost, Ady Endrét, Dsida Jenőt, Babits Mihályt, Kosztolányi Dezsőt idézve.

A színvonalas összeállítást követően a humoré lett a főszerep, hiszen a tizenegyedikesek power-pointtos bemutató keretében képregényszerű történetet mutattak be a végzősökkel a főszerepben, ugyanakkor az utolsó tanítási óra fergeteges paródiáját is bemutatták.

Idén is nagy sikere volt annak a fényképbemutatónak is, amellyel felelevenítették a diákévek legszebb, legemlékezetesebb pillanatait. Természetesen a rendezvény legérdekesebb része a szalagok feltűzése volt, amelyhez megfelelő zenei aláfestés is szolgált.

Az ünnepséget követően, ahogyan az lenni szokott, a tizenegyedikesek megvendégelték végzős társaikat és az osztályfőnököket.


Irodalmi művekkel indult a búcsúztatás
Irodalmi művekkel indult a búcsúztatás


... és dallal folytatódott
... és dallal folytatódott


Képregényben szerepeltek a végzősök
Képregényben szerepeltek a végzősök


Fergeteges volt egy átlagos óra paródiája
Fergeteges volt egy átlagos óra paródiája


Egy kis könnyűzene
Egy kis könnyűzene


Végzősök csoportképe
Végzősök csoportképe


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: