2017-02-08 09:49:58• hírek • Szatmar.ro

Szaktalálkozó közbeszerzési szakértőkkel

2017. február 6-7. között került megrendezésre a PROCURE - Creating a good local economy (KÖZBESZERZÉS - hatékony helyi gazdaság létrehozása) projekt keretében létrejött helyi csoport szaktalálkozója. A helyi csoport tagjai a Szatmár Megyei Közösségi Fejlesztési Társulásban résztvevő Megyei Tanács és a városok (Nagykároly, Avasfelsőfalu, Tasnád, Sárközújlak) közbeszerzés-felelősei, valamint a közintézmények (Szatmár Megyei Sürgőségi Kórház, Szatmárnémeti Repülőtér, Szatmár Megyei Múzeum) közbeszerzés-felelősei és a vállalkozói környezet (Szatmár Megyei Kereskedelmi és Iparkamara) képviselői.

A szatmárnémeti szaktalálkozót koordinálta és moderálta a projekt vezető partnere - a nagy-britanniai Preston város képviselője - Tamar Reay, valamint a projekt hálózati vezető szakértője, Matthew Jackson. A szaktalálkozó középpontjában előadások, a legjobb gyakorlatok és tapasztalatok bemutatása, gyakorlati foglalkozások szerepeltek a következő témakörökben: a társadalmi kritériumok alkalmazása a közbeszerzések terén, a Szatmár megyei integrált cselekvési terv eredményei és mutatói, valamint a helyi vállalkozások közbeszerzési eljárásba való bevonásának módozatai.

Megemlítendő, hogy az URBACT III Program keretében 2016. május és 2018. május között megvalósuló Procure projekt elsődleges célja azon lehetőségek megtalálása, amelyekkel a helyi hatóságok felhasználhatják a közbeszerzést annak érdekében, hogy ez elősegítse egy hatékony helyi gazdaság fejlesztését és hogy hozzájáruljon a helyi közösségek társadalmi és környezeti előnyeihez.

A Szatmár Megyei Közösségi Fejlesztési Társulás egyike a projektben részt vevő 11 partnernek akik között a következő helyi hatóságok találhatóak: a nagy-britanniai Preston, mint vezető koordináló szerepet betöltő partner, a hollandiai Almelo, a lengyelországi Koszalin és Lublin, a Prágai 9-ik Kerület Csehországból, az olaszországi Bologna, a horvátországi Koprivnica (Kapronca), a spanyolországi Albacete és Candelaria, a magyarországi Nagykálló.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: